Thumbnail
Στη βόρεια Ελλάδα οι περισσότερες κινητοποιήσεις

Μετά το μπλόκο των ΜΑΤ στους αγρότες που κατευθύνονταν στα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αποκλεισμό, οι τελευταίοι βρήκαν άλλον τρόπο για να προσεγγίσουν τα συγκεκριμένα σημεία. Πως αλλιώς; Μα από τα χωράφια!

Οι αγρότες έθεσαν σε εφαρμογή το εναλλακτικό τους σχέδιο και επιχειρούν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο άλλες διαφορετικές κατευθύνσεις, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους προσπαθούσαν να "σπάσουν" το φράγμα των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω απο τον Λευκώνα.

"Ήδη με τα τρακτέρ μας επιχερούμε τη μετάβασή μας στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, κινούμενοι σε χωράφια, αλλά και παρακαμπτήριους δρόμους και όπου πάμε", ανέφερε ο αγρότης της περιοχής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι η αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο στους αγρότες που κατευθύνονται στο τελωνείο σε τρία σημεία.

Στους Ευζώνους, οι αγρότες του Δήμου Παιονίας, με περίπου 80 τρακτέρ, σταμάτησαν στα διόδια λίγο πριν το τελωνείο. Στο σημείο κατευθύνονται και άλλοι συνάδελφοί τους.

"Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά", επισήμανε ο αγρότης, Βασίλης Σύγκος. 

Το μπλόκο των Ευζώνων, θα ενισχυθεί μέχρι και την Τρίτη, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών και άλλων σε Πέλλα και Πιερία, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους. 

Ακόμη, τη Δευτέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής θα στήσουν μπλόκο σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων.

Σημειώνεται πως η εθνική Σερρών - Θεσσαλονίκης παραμένει αποκλεισμένη στο ύψος του Λευκώνα από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τρακτέρ και στα διόδια των Μαλγάρων

Παράλληλα, στα διόδια των Μαλγάρων αγρότες της ευρύτερης περιοχής παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην ακρή του οδοστρώματος, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί τους απο την Χαλάστρα, ενώ και αύριο το μπλόκο θα ενισχυθεί. Όπως ανέφερε ο κ. Ανεστίδης "πρώτα θα συγκεντρωθούμε όλοι και στη συνέχεια απο κοινού θα συναποφασίσουμε τη δράση μας".

Υπενθυμίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, 'Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά.

Ημαθία

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Σε εξέλιξη το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Έτσι, αποκλεισμένη παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη, στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Σύμφωνα με αποφάσεις του συντονιστικού τους, οι αγρότες προχώρησαν σε πλήρη αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τις 16:00 μέχρι τις 18:00.

Στους δρόμους και οι αγρότες του Αλμυρού Βόλου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι αγρότες από την περιφέρεια του Αλμυρού, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που ήδη έχουν κινητοποιηθεί. 

Η απόφαση ελήφθη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού, με συμμετοχή αγροτών από τον Αλμυρό και τον κάμπο Μαγνησίας. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στα Πλατάνια του Αλμυρού στις 11 το πρωί της προσεχούς Τρίτης.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί την Τρίτη και αναλόγως τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν, ενισχυμένα και με μεγάλο αριθμό από τα χωριά των Φαρσάλων, είτε προς τον κόμβο των Μικροθηβών, είτε προς την Κεφάλωση του Αλμυρού.

Δυτική και Νότια Ελλάδα

Κλειστός είναι και ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιονία Οδό. 

Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά την εθνική Πατρών-Κορίνθου (6-8μ.μ.), ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στην Κρήτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα