Thumbnail

Δύο μετάλλια, το ένα... άγνωστης προς το παρόν απόχρωσης, ήταν ο ελληνικός απολογισμός κατά τη διάρκεια της 11ης ημέρας στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016». Ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 36 του χρόνια και στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, πήρε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του, χάνοντας τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη για... μια ανάσα. Ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, «έσβησε» την προσωπική του απογοήτευση για την τέταρτη θέση του Λονδίνου, πριν τέσσερα χρόνια, και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την καριέρα του. Ή μάλλον σχεδόν ιδανικό, αφού ο Κερκυραίος πρωταθλητής ήταν πρώτος στα τελευταία μέτρα της κούρσας, όμως κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Φέρι Βέερτμαν τον έφτασε, εκμεταλλεύτηκε μία στιγμιαία αδράνειά του και πρόλαβε να χτυπήσει πρώτος την πλακέτα τερματισμού. Οι δύο αθλητές τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο, 1 ώρα, 52 λεπτά και 59.8 δευτερόλεπτα, με το φώτο φίνις να δίνει τελικά νικητή τον Ολλανδό και δεύτερο τον Γιαννιώτη.
    Και από το μετάλλιο του Γιαννιώτη στο μετάλλιο της ιστιοπλοίας και συγκεκριμένα στην κλάση 470 με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Ένα μετάλλιο, το χρώμα του οποίου θα το μάθουμε το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου. Στην χειρότερη περίπτωση θα είναι χάλκινο και στην καλύτερη χρυσό. Όπως και να έχει, η ιστορία έγραψε ότι η ελληνική ιστιοπλοία χάρισε στην Ελλάδα το 5ο μετάλλιο στο Ρίο κι αυτό τελικά είναι που μετράει! Κατά τη διάρκεια της 11ης ημέρας των Αγώνων, το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της 10ης ιστιοδρομίας, ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και οι 29 βαθμοί ποινής που τους χωρίζουν από το τέταρτο πλήρωμα (38β.π. έχουν οι Έλληνες, 67β.π. οι 4οι Αμερικανοί) του... χαρίζουν ένα μετάλλιο.
    Στον στίβο, η Κατερίνα Στεφανίδη χωρίς να... προσπαθήσει πολύ, προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ. Η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου στο αγώνισμα χρειάστηκε να κάνει μια και μοναδική προσπάθεια στον προκριματικό, με την οποία πέρασε τα 4,60 μέτρα που ήταν το όριο πρόκρισης και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Αυτός είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή (σ.σ. ξημερώματα του Σαββάτου, στις 02:30 ώρα Ελλάδας).
    Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 110μ ανδρών, αφού κατετάγη 5ος στην 3η ημιτελική σειρά με 13.47. Αντίθετα, ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 200 μέτρων. Τερμάτισε τρίτος στην πρώτη προκριματική σειρά με επίδοση 20.31 και κατετάγη 19ος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μεταξύ των 24 αθλητών που θα τρέξουν στους ημιτελικούς, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για αύριο (σ.σ. ξημερώματα Πέμπτης, στις 04:00 ώρα Ελλάδας).
    Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100 μέτρων με εμπόδια. Η Ελληνίδα σπρίντερ κατετάγη έβδομη στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 13.10 και 33η στο σύνολο, μένοντας εκτός των 24 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.
    Ακόμη, η Λίλη Αλεξούλη δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης (6.75μ) για τον τελικό του μήκους και ε καλύτερο άλμα στα 6.13μ στα ημιτελικά αποκλείστηκε. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που είχε ακόμη ένα έγκυρο άλμα στα 6.07μ, πήρε την 17η θέση στο Α΄ γκρουπ. Το φετινό ατομικό ρεκόρ της Αλεξούλη είναι 6.78μ. 
    Στο πόλο των ανδρών, η εθνική έκανε μαζεμένα όσα λάθη μπορούσε και είδε το... όνειρο ενός Ολυμπιακού μεταλλίου να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια επέβαλε το δικό της ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του προημιτελικού, έφτασε άνετα στη νίκη με 9-5 και πανηγύρισε σε ακόμη μία διοργάνωση την πρόκριση στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Σερβία. Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα παίξει την ίδια ημέρα (21:10) με την Ισπανία για τις θέσεις 5-8, μία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και ευθύνες δεν μπορούν να αναζητηθούν αλλού. Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου ουσιαστικά «επέλεξε» τη «σετεμπέλο» για αντίπαλο στα προημιτελικά (ισχύει και το αντίστροφο βέβαια), αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν προετοιμασμένη για τη μάχη που την περίμενε.
    Στη συγχρονισμένη κολύμβηση, το ελληνικό ντουέτο των Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβε την 10η θέση. Οι Ελληνίδες αθλήτριες βαθμολογήθηκαν με 86.5000 στο ελεύθερο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν αθροιστικά (μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, που προσμετράται στον τελικό) 171.8550 βαθμούς.
    Τέλος, στην ποδηλασία πίστας και στο Κέιριν, ο Χρήστος Βολικάκης πήρε την πρόκριση για τον β` γύρο, όπου εκεί όμως δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 12η θέση της τελικής κατάταξης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα