Thumbnail
Βίντεο

Ο 26χρονος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής έκανε το «τρία στα τρία» καθώς το 2015 ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Ρίο, ενώ τον περασμένο Μάιο κατάκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 15.866 βαθμούς, ενώ το 2016, ήταν επίσης πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, με 15.875 βαθμούς.

Με δάκρυα συγκίνησης ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, υποδέχτηκε το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας στη διοργάνωση του Ρίο και το τρίτο στο σύνολο μετά από τα δύο μετάλλια της Άννας Κορακάκη.

Δείτε το χρυσό πρόγραμμα του Έλληνα ολυμπιονίκη.

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάκτηση της κορυφής
"Ναι, ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα. Πάμε Ελλάδα, σε κάθε δήλωσή μου, γιατί έχουμε ψυχή και πάμε όπου μάς αξίζει. Το ότι ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος είναι το σημαντικότερο σημείο για εμένα. Το αφιερώνω στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα. Μου αρέσει που ακούγεται ο Ζορμπάς στο στάδιο.

Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Δεν είχα τραυματισμούς. Κρατήσαμε καλά τις δυνάμεις μας. Είχαμε στοχοπροσήλωση. Είχα αγωνία και πάντα θα έχω. Το χρυσό αυτή τη στιγμή, το αφιερώνω και στην μητέρα μου που είναι σήμερα εδώ", ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο κορυφαίος αθλητής στους κρίκους και άξιος διάδοχος του Δημοσθένη Ταμπάκου. 

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: "Ήταν πολύ καλό το πρόγραμμα και η εκτέλεση όπως την περίμενα. Μόλις είδα τη βαθμολογία μου, κατάλαβα ότι θα πάω πολύ καλά. Ο Βραζιλιάνος είχε λάθη στην εκτέλεσή του. Οπότε, νιώθω δικαιωμένος. Νιώθω όπως ακριβώς ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Πάμε Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος λόγος που είμαι εδώ. Από εδώ και πέρα, χρειάζομαι απλά διακοπές".

Όσον αφορά στο μέλλον και τα επόμενα βήματα στην καριέρα του: "Θέλω να έχω την υγεία μου και να είμαι πρωταγωνιστής και κατά την επόμενη τετραετία. Γιατί για εμένα ένας καλός αθλητής έχει διάρκεια".

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Λ. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 – Γλασκώβη
1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015 – Μονπελιέ
1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 – Βέρνη
3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2011 – Βερολίνο
1ος Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015 – Μπακού
1ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013 – Μερσίν
2012: Αναδείχθηκε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους
2015: Αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής (ΠΣΑΤ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinito
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ένα από τα πιο συχνά και εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το smartphone του είναι να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα