Thumbnail
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Χρόνια είναι τα προβλήματα που μαστίζουν τη Δημόσια Υγεία, και ειδικότερα το ΕΣΥ, το οποίο, κατά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ "αργοπεθαίνει".

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καταθέτει στοιχεία "που επιμελήθηκαν Γενικοί Σύμβουλοι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ", τα οποία εστιάζουν "στα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν Νοσοκομεία της ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΙΩΝ."

Όπως λοιπόν διαπιστώνεται, "το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει".

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι απαντά "με συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η επερχόμενη διάλυση", κόντρα "στις Κυβερνητικές εξαγγελίες του αέρα".

Η ανακοίνωση ακόμη αναφέρει: "Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των Δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες Κλίνες ΜΕΘ, τα Χειρουργικά τραπέζια των Νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου!!!).

Λειτουργούν Κλινικές χωρίς ειδικευμένους Ιατρούς απόγευμα – νύχτα. Σε πολλά Νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).

Επί των ημερών του κου Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000.
Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα.

Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.
Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά."

Καταληκτικά, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει: "Φτάνουν πια οι ανθρωποθυσίες για την επιτυχία των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την διατήρηση της καρέκλας της κυβερνητικής εξουσίας."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
«Νεοδιόριστοι» ...δύο ταχυτήτων: Σειρά μονιμοποιήσεων για όσους αξιολογήθηκαν, αναβολή για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια
Τα τεχνάσματα του ΥΠΑΙΘΑ για να επιβάλει την αξιολόγηση και να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς
«Νεοδιόριστοι» ...δύο ταχυτήτων: Σειρά μονιμοποιήσεων για όσους αξιολογήθηκαν, αναβολή για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια
4ο επαλ αθηνας
«Βιώσιμη και Αειφόρος Γεωργία»: Το 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας ταξίδεψε στην Ιταλία με Erasmus+
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συνομήλικούς τους μαθητές και μαθήτριες από την Τουρκία, την Γαλλία και την Ιταλία, και να...
«Βιώσιμη και Αειφόρος Γεωργία»: Το 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας ταξίδεψε στην Ιταλία με Erasmus+
mixanikoi
Οι Μηχανικοί στην Εκπαίδευση
Οι μηχανικοί της εκπαίδευσης θέλουμε μια εκπαίδευση δημόσια, δωρεάν, ποιοτική και σχεδιασμένη για όλους. Θέλουμε σχολεία εξοπλισμένα και σύγχρονα,...
Οι Μηχανικοί στην Εκπαίδευση
εκπαιδευτικος
Αναπληρωτές: Διακρίσεις χωρίς τέλος, ακόμα και για συμπαραστάτες ΑμΕΑ...
«Την ίδια στιγμή που το κράτος μου αναγνωρίζει το δικαίωμα ως δικαστικός συμπαραστάτης, ειδικής αναπηρικής άδειας, δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να...
Αναπληρωτές: Διακρίσεις χωρίς τέλος, ακόμα και για συμπαραστάτες ΑμΕΑ...