Thumbnail

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ιώαννης Τσαμουργκέλης, ένας από τους ακαδημαϊκούς που διακρίθηκαν για τις ψύχραιμες τοποθετήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Ποιός ήταν ο Γιάννης Τσαμουργκέλης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε το Η’ γυμνάσιο στα Πατήσια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό της Νομικής το 1986. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1987, ενώ το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ (D.Phil) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: “Unions and investment in UK manufacturing sector 1950-1987″.

Την διετία 1990-1992 απασχολήθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στον Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 1992-1998 δίδαξε στο American College of Greece, DEREE, ενώ εργάστηκε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2010 μέχρι το 2012.

Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, αγοράς εργασίας και εργασιακών σχέσεων την τριετία 1993-1996 ενώ αμέσως μετά (1996-1997) ανέλαβε Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Την περίοδο 1996-1999 εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά.

Την τριετία 1999-2002 βρέθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Εθνικής Χρηματιστηριακής, κατόπιν του Γενικού Διευθυντή στη Γενική Τράπεζα (2002-2004) και Διευθυντή Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (2004-2005). Την διετία 2006-2008 εργάσθηκε ως οικονομικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, της Ένωσης Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών και της ναυτιλιακής εταιρίας Naftotrade Shipping and Commercial SA. Από το 2010 εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης έχει εργασθεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών.

Ο Ιωάννης Τσαμουργκέλης έχει μακρά εμπειρία σε θέματα διοίκησης καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιριών: Galileo Hellas (1995-1996), Ελληνικών Ταχυδρομείων (1995-1996), Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (1998-1999), Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (1998), Ethnodata (1998), Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (2001-2003), Interbank Systems DIAS (2002-2004), Sanyo Holding (2004-2007) και Oceanaut INC (2005-2009).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2025: Η μαθήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 20» στην Οικονομία και πάει για ΑΣΟΕΕ

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ
Ατόφιο 20 στα Μαθηματικά: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων με βαθμολογίες που… κόβουν την ανάσα
Μαθητές που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τις βαθμολογίες τους να… κόβουν την ανάσα – Υποψήφιοι θριάμβευσαν συγκεντρώνοντας πάνω από...
Ατόφιο 20 στα Μαθηματικά: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων με βαθμολογίες που… κόβουν την ανάσα
Εκκλησία της Καλύμνου
Κάλυμνος: Βίντεο-αφιέρωμα για τον ρόλο του εκπαιδευτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο
Αφιέρωμα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου για τη σημασία και το έργο των εκπαιδευτικών στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης
Κάλυμνος: Βίντεο-αφιέρωμα για τον ρόλο του εκπαιδευτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο