Σύροι πρόσφυγες έσωσαν την ζωή του Stefan Jagsch ο οποίος είχε εγκλωβιστεί ύστερα από τροχαίο σε μία μάζα σιδερικών.
Οι πρόσφυγες των απεγκλώβισαν από ότι είχε μείνει την σφοδρή σύγκρουση του αμαξιού του στον αυτοκινητόδρομο.
Του παρείχαν πρώτες βοήθειες, σώζοντας του την ζωή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Οι πρόσφυγες περπατούσαν σε εκείνο το σημείο του δρόμου τυχαία όταν έγιναν μάρτυρες του τρακαρίσματος.
Ο 29χρονος Stefan Jagsch είναι ο αργηγός του νεοναζιστικού κόμματος Γερμανίας (NPD) ο οποίος έπεσε πάνω σε ένα δένδρο το πρωί της 16ης Μαρτίου κοντά στο Buedingen σύμφωνα με το Spiegel.
Το NPD είναι ένα ρατσιστικό, αντισημιτικό μόρφωμα σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από τη γερμανική δικαιοσύνη με το ερώτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του. Αν και σε εθνικό επίπεδο τα ποσοστά του είναι ασήμαντα, σε ορισμένες περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας έχει ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα.
Stefan Jagsch
Σύμφωνα με τη Frankfurter Rundschau ο 29χρονος Γιαγκς συμμετείχε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια συγκέντρωση στην οποία οι περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν πέρσι στη Γερμανία χαρακτηρίστηκαν "παράνομοι πίθηκοι".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ