Thumbnail
Τι συζητήθηκε κατα τη διάρκεια της σύσκεψης

Η κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τις 18 Δεκέμβρη να νομοθετήσει για το θέμα του ΑΔΜΗΕ και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, όπως την ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματείας εσόδων και το πλαίσιο λειτουργίας του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ πριν την έναρξη της αξιολόγησης, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στην ατζέντα των δανειστών υπάρχει ως απαίτηση, η ψήφιση εντός του Ιανουαρίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει και τις μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς της κυβέρνησης τέθηκε και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ για το οποίο, εκφράζεται αισιοδοξία την πορεία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. 

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου λέει ότι θέλει ο ΑΔΜΗΕ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και έχει προτείνει να αγοράσει το 51% από την ΔΕΗ, αντί να πουλήσει την εταιρεία σε ιδιώτες.

ΕΣΡ και ΑΣΕΠ


Στην σύσκεψη έγινε παράλληλα έγινε αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος έχει δηλώσει στην αντιπολίτευση ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνταξιούχοι
«Ξεπαγώνουν» τα χαμένα ένσημα του ΟΓΑ – Πρόωρη σύνταξη για χιλιάδες ασφαλισμένους
Δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους – «Κλειδί» η αναγνώριση χρόνου ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ
«Ξεπαγώνουν» τα χαμένα ένσημα του ΟΓΑ – Πρόωρη σύνταξη για χιλιάδες ασφαλισμένους