Thumbnail
Η κ. Μπαζιάνα θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ 

Η κ. Μπαζιάνα αισθάνεται μεγάλη τιμή και ευθύνη για την επιλογή της από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Τιμή γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά». Και επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο σε μια επαρχιακή πόλη. 

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια», τονίζει σύμφωνα με τη Real News, «ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα».

Σε όσους την κατηγορούν ότι «επιλέχθηκε επειδή είναι σύζυγος του πρωθυπουργού», τονίζει πως δεν αναγνωρίζει στον εαυτό της κάποιον ρόλο ή κάποιο αξίωμα λόγω της θέσης του συζύγου της. «Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», δηλώνει και συμπληρώνει: «Εθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια». Με πλήρη συνείδηση δηλώνει: «Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα». 

Είναι κατηγορηματική λέγοντας ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή», έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό της. Μέχρι τότε «ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Στη μομφή πως πήρε τη θέση ενώ δουλεύει και θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα και στηλιτεύει το γεγονός πως οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές- ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ- αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος. «Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι' αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον... Ποιος ξέρει;».

Τέλος, στην ερώτηση «γιατί το κάνει» απαντά «για τη διδακτική εμπειρία». Όσο για το μισθό της, λέει πως είναι «μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο». Είναι δημόσιος υπάλληλος που θα αμείβεται βάσει νόμου με το 1/3 του μισθού του έκτακτου διδάσκοντα. Δηλαδή δεν θα φτάνει καν για τις μετακινήσεις της. «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή δίνει πολύ μεγάλη χαρά», λέει.

Η κ. Μπαζιάνα θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπηρετεί ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο υπηρεσιακή άδεια για τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς να παρακωλύεται η άσκηση τω καθηκόντων της στο ΕΜΠ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
Η ελληνική γλώσσα παραμένει ζωντανή και εξελισσόμενη, ενσωματώνοντας όρους από άλλες γλώσσες, όταν αυτοί καλύπτουν σύγχρονες εκφραστικές ανάγκες.
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Κανένα χαρτί, καμία αίτηση, καμία ουρά. Η ΔΥΠΑ «χτυπά» μόνη της την πόρτα των δικαιούχων και καταθέτει απευθείας 300 ευρώ — Αναλυτικά τα κριτήρια
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Δικαστήρια
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση
Οι εκπαιδευτικοί των Αχαρνών σπάνε τη σιωπή τους και απαιτούν δικαιοσύνη
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση