Thumbnail
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.)

''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''

ΔΗΛΩΣΗ

του Κώστα Σπαρτινού, μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

και Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της Ρ.Α.Π. ''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''

για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Πάτρα, 9 Ιουνίου 2015

Η προαποφασισμένη και προαναγγελθείσα επιλογή της Δημοτικής αρχής για την πρόσληψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ολοκληρώνεται. Η κακοσκηνοθετημένη και κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση ξεκίνησε με τη δήλωση του Δήμαρχου στις 18/3/2015 ότι θα ακολουθήσει την πολιτική του κόμματός του, την οποία θα επιβάλει στο σύνολο των συνδημοτών μας, παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λαός της Πάτρας δεν τον ψήφισε επειδή ήθελε να εφαρμόσει τις πολιτικές του ΚΚΕ. Η παράσταση τελειώνει με την απαράδεκτη και προσβλητική για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «εισήγηση» του Προέδρου του που δεν καταδέχθηκε να κάνει μια στοιχειώδη παράθεση των προσόντων των υποψηφίων για να δικαιολογήσει την πρότασή του – ή ίσως επειδή με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Η κακοστημένη αυτή φάρσα που έγινε από την πρώτη στιγμή γνωστή στο πανελλήνιο, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στην «εισήγηση» μάλιστα του Προέδρου αναφέρεται ότι λίγο-πολύ εκτός του προτεινόμενου καμιά άλλη υποψηφιότητα δεν συγκέντρωνε τα τυπικά προσόντα. Σε αυτές βέβαια τις περιπτώσεις το σωστότερο είναι η επανάληψη της προκήρυξης, πράγμα που θα ήταν όμως χρήσιμο μόνον εάν το παιχνίδι δεν ήταν «στημένο».

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι σε μεγάλο βαθμό η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο χώρο του πολιτισμού σε επιλογές ιδεολογικού και – ακόμα χειρότερα – κομματικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζοντάς τον ως προπαγανδιστικό εργαλείο, πράγμα που απαξιώνει τον πολιτισμό και έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε ουσιαστικά στην τελική επιλογή. Γι’ αυτό απέχουμε από την ψηφοφορία, αρνούμενοι να την νομιμοποιήσουμε.

Θέλουμε τέλος να σημειώσουμε ότι η στάση μας δεν έχει σε καμία περίπτωση την έννοια προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Κ. Καζάκο, του οποίου σεβόμαστε την καλλιτεχνική και πολιτική του διαδρομή. Του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός και καλήν επιτυχία στην προσπάθειά του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς