Μην αψηφάτε την οργάνωση Η οργάνωση είναι το παν όταν μαγειρεύετε στο σπίτι σας αλλά και γενικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Δεν γίνεται να είστε ευτυχισμένοι και πετυχημένοι άνθρωποι χωρίς οργάνωση.
Για να μαγειρέψετε, για παράδειγμα, ένα πετυχημένο δείπνο, θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει να ξεπαγώσετε τα κατάλληλα κρέατα, να μαγειρεύετε ταυτόχρονα τα πιάτα ώστε να μην βγει το ένα παγωμένο και το άλλο καυτό, να προθερμαίνετε τον φούρνο όταν πρέπει και να βράζετε το νερό στην ώρα του. Μην αμελείτε την οργάνωση γιατί είναι το Α και το Ω στον τομέα της μαγειρικής.
Μην χρησιμοποιείτε μαχαίρια που δεν έχετε ακονίσει Πολύς κόσμος μαγειρεύει με μη κοφτερά μαχαίρια επειδή δεν έχει ακονιστήρι ή βαριέται τη διαδικασία. Τέτοια μαχαίρια θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Φροντίστε να λιμάρετε το μαχαίρι σας πριν από κάθε χρήση, και κάντε του ένα πολύ καλό λιμάρισμα μια με δύο φορές τον χρόνο.
Μην αφήνετε πολύ ελεύθερη τη φαντασία σας Λένε πως η μαγειρική θέλει φαντασία, αλλά μάλλον αναφέρονται σε έμπειρους σεφ παγκόσμιας κλάσης και όχι σε απλούς ανθρώπους που ξέρουν 30 συνταγές τις οποίες εναλλάσσουν. Αν δεν είστε σίγουροι πως μπορείτε να αλλάξετε κάποια υλικά από τη συνταγή σας επειδή ξεμείνατε από κάτι, τότε καλύτερα να μην το επιχειρήσετε. Προσπαθήστε να το ψάξετε λίγο παραπάνω για να δείτε πρώτα αν ταιριάζει στο φαγητό σας το πρόσθετο που θέλετε να του βάλετε.
Ξεχάστε τους έτοιμους ζωμούς Υπάρχει ένα ρητό στον χώρο της υγιεινής μαγειρικής που λέει «αν δεν μπορείτε να το φάτε ή να το πιείτε κατευθείαν από το κουτί του τότε μην το μαγειρεύετε». Οι έτοιμοι ζωμοί μαγειρικής δίνουν εύκολα γεύση στο φαγητό αλλά δεν είναι καθόλου υγιεινή διατροφή. Προτιμήστε να βάλετε περισσότερα μπαχαρικά παρά να συνηθίσετε να μαγειρεύετε με έτοιμους ζωμούς που είναι η εύκολη λύση.
Μην φοβάστε να ρίξετε αλάτι στα μακαρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τα μακαρόνια απορροφούν μόνο το 12% του αλατιού που έχει μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό. Αυτό σημαίνει πως αν το παρακάνετε λίγο δεν υπάρχει πρόβλημα. Φροντίστε μόνο να μην σας παραπέσει αλάτι γιατί το 12% του ενός κιλού αλατιού είναι σημαντική ποσότητα.
Ξεκινήστε να δοκιμάζετε Μπορεί να έχετε τρομερή αυτοπεποίθηση για ένα πιάτο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το δοκιμάζετε ενώ το μαγειρεύετε. Φροντίστε να δοκιμάζετε πάντα ό,τι και αν κάνετε. Ακόμα και οι πιο γνωστοί σεφ κάνουν δοκιμές στη μαγειρική τους. Ακολουθήστε λοιπόν το παράδειγμά τους και θα σωθείτε από πολλές άβολες καταστάσεις.
Πηγή: spirossoulis.com
Ποια μικρά και tips για το μαγείρεμα θα σε βοηθήσουν πολύ;
Βάλε τζίντζερ στο λάδι: Μετά από ένα μόνο τηγάνισμα δεν χρειάζεται να πετάς το λάδι. Εκτός και αν έχεις το δικό σου ελαιοτριβείο! Τότε κάνε ότι θες! Αν θες, όμως, να κάνεις οικονομία και να ξαναχρησιμοποιήσεις το τηγανισμένο λάδι υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις τις οσμές που έχουν παραμείνει από το προηγούμενο τηγάνισμα. Αφού το αφήσεις να κρυώσει ρίξε ένα κομμάτι τζίντζερ και άσε το να απορροφήσει όλες τις οσμές. Βγάλε το τζίντζερ και το λάδι σου θα μυρίζει σαν καινούργιο.
Η σούπα σου έχει αρκετό λίπος και δεν μπορείς να την φας; Πριν την βάλεις σε πιάτο ρίξε μέσα στην κατσαρόλα ένα παγάκι. Το παγάκι θα προσελκύσει κοντά του το λίπος και έτσι θα μπορέσεις να το αφαιρέσεις εύκολα με ένα κουτάλι.
Πάλι κόλλησαν τα μακαρόνια; Αντί να τα τσιγαρίσεις με βούτυρο για να μην κολλάνε σου έχουμε μία καλύτερη και φυσικά πιο υγιεινή λύση. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, ξέπλυνέ τα καλά! Θα διώξεις το περιττό άμυλο και τα μακαρόνια δεν θα κολλήσουν.
Πηγή: ipop.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ