Thumbnail
Μεγάλη ήττα για το Λαϊκό Κόμμα

Οι Podemos και οι Ciudianos είναι οι μεγάλοι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης που έγινε χθες.

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα κατέγραψε το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 20 ετών σε δημοτικές εκλογές, κάτι που επιβεβαιώνει την αντιδημοφιλία των μέτρων λιτότητας που πέρασε η κυβέρνηση Ραχόι.

Το προπύργιο της Μαδρίτης χάθηκε για πρώτη φορά από το 1991 για το κόμμα της ισπανικής Δεξιάς, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας να αναδεικνύεται από το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας, Podemos.

Από τις τάξεις του Podemos και μάλιστα με έντονη ακτιβιστική δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, προέρχεται και η δήμαρχος της Βαρκελώνης.

Για το λαϊκό Κόμμα χάθηκε επίσης και το προπύργιο της Βαλένθια, ενώ παρελθόν φαίνεται να αποτελεί και το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Μαδρίτης.

Το Λαϊκό Κόμμα αν και θα εξακολουθήσει να είναι το κόμμα με το υψηλότερο ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, καθώς κερδίζει το 26,5% των ψήφων, έχοντας χάσει 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2011, αμφισβητείται έντονα, εν όψει των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα