Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Ραγδαίες εξελίξεις για την τραγωδία του Airbus της Germanwings. Γάλλοι ειδικοί δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως  η συντριβή του αεροπλάνου οφείλεται σε απόφαση αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο

Όπως έχει γίνει γνωστό ο ένας συγκυβερνήτης έμεινε κλειδωμένος έξω από το πιλοτήριο. Το αεροπλάνο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ για να ακολουθησει πορεία καθόδου επί 11 λεπτά, μία κανονική προσγείωση δηλαδή, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο.

Συγκεκριμένα οι Γάλλοι ειδικοί στο APF σημειώνουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή αρρώστησε ξαφνικά. Ωστόσο προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο γιατί οι προσεκτικοί χειρισμοί που απαιτούνται για να αρχίσει να προσγειώνεται το Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο που παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

«Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα», αναφέρει εις εκ των ειδικών και συνεχίζει: «Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».

Οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο

Οπως αναφέρει το AFP οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: «Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή». Σύμφωνα με τους New York Times που πρώτοι αποκάλυψαν το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού, ο κυβερνήτης μάταια προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο πιλοτήριο. Το σήμα κινδύνου ακούγεται όταν το αεροπλάνο πλησιάζει το βουνό.
 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ


Τα τελευταία μηνύματα των μαθητών που σκοτώθηκαν στις Άλπεις

Τα παιδιά μετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Βρίσκονταν στη Βαρκελώνη αλλά τους είχε λείψει το σπίτι τους. Οι γονείς και οι φίλοι τους. Το αποκαλύπτουν τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν πριν επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροπλάνο, που αντί για την αγκαλιά των αγαπημένων τους, τους οδήγησε στο θάνατο.

«Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι» έλεγε ένα από τα παιδιά στο μήνυμα που έστειλε σε φίλο του λίγη ώρα πριν το Airbus της Germanwings συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις.


 

Πολλά από τα παιδιά έστειλαν μηνύματα από τα κινητά τους σε φίλους τους, αφού είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Τους έλεγαν πόσο τους είχαν λείψει και πως τους είχαν αγοράσει αναμνηστικά από τη Βαρκελώνη.
 

Η Έλενα Μπλες

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νεκτάριος Φαρμάκης
Νεκτάριος Φαρμάκης: Εξασφαλισμένη η μεταφορά 509 μαθητών Ειδικής Αγωγής στην Αχαΐα
Τα επίσημα στοιχεία για τα σχολικά δρομολόγια στην Αχαΐα παρουσίασε στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης
Νεκτάριος Φαρμάκης: Εξασφαλισμένη η μεταφορά 509 μαθητών Ειδικής Αγωγής στην Αχαΐα
ilikiomeni
Ξυλοδαρμός 82χρονου από τη σύζυγό του : «Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι»
«Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι» – Τι υποστήριξε η 77χρονη που κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε τον 82χρονο σύζυγό της
Ξυλοδαρμός 82χρονου από τη σύζυγό του : «Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι»
ΔΥΠΑ
EKTAKTO: Κλείνουν οι θέσεις στο VOUCHER ΔΥΠΑ 750€ - Που έχει ανοικτές
Κλείνουν οι θέσεις για τους ωφελούμενους του Voucher της ΔΥΠΑ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ Υπάρχουν ανοικτές ώστε να ξεκινήσετε άμεσα - Ξεκινήστε πρώτοι για να πάρετε...
EKTAKTO: Κλείνουν οι θέσεις στο VOUCHER ΔΥΠΑ 750€ - Που έχει ανοικτές