Thumbnail
Καμία περίπτωση χρεωκοπίας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη

Καμία περίπτωση χρεωκοπίας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το κυβερνητικό συμβούλιο για την Οικονομία, αλλά και τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου ότι η Ελλάδα θα αφεθεί να χρεωκοπήσει αν βρει τρόπο να φανεί συνεπής στην πληρωμή των υποχρεώσεών της.

«Δεν θα έχουμε πιστωτικό γεγονός ούτε τον Μάρτιο, ούτε σε ολόκληρο το τετράμηνο» είπε και τόνισε ότι «χρεωκοπία και έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί».

Αναφερόμενος στο σχόλιο του κ. Λαπαβίτσα ανέφερε ότι ο «Ο Κώστας Λαπαβίτσας έχει χτίσει καριέρα πάνω στο επιχείρημα για επιστροφή στη δραχμή».

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» στην τηλεόραση του Star, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν θα βάλουμε έκτακτο φόρο». Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ύψος 23% του ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι «θέλω να το δω σταδιακά να πέφτει στο 15%».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, είπε ότι «θα είναι τόσο ανεπαίσθητη αλλαγή και τόσο ήσσονος σημασίας, που θα είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς τους εταίρους».

Πρόσθεσε δε, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον ΦΠΑ στα νησιά, στην παραμεθόριο, στα ξενοδοχεία, στα φάρμακα και στα τρόφιμα.
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει στη φορολόγηση της περιουσίας, λέγοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί να πάρει 2- 3 μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος». Επίσης, είπε ότι πρέπει να αλλάξει και το σύστημα με τις αντικειμενικές αξίες.

Για το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, ανέφερε ότι εάν χρειαστεί να εισαχθεί βήμα- βήμα θα γίνει έτσι, ενώ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι υπό συζήτηση και με τους εταίρους. Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κατατίθεται σήμερα στη Βουλή (έλαβε χθες υπογραφή και από τον υπουργό Οικονομικών) και το αρχικό κόστος είναι 200 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και ισοδύναμα.

Πληροφορίες απο news247.gr, in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Νέες φορολογικές κλίμακες: Τι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς - Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ);
Αναλυτικοί πίνακες ανά ΜΚ - το ποσό που θα αντιστοιχεί
Νέες φορολογικές κλίμακες: Τι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς - Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ);
Ελλάδα Δανία
Εθνική Ελλάδας: Βαριά ήττα με 3-0 από τη Δανία στο «Καραϊσκάκης» – Έπεσε στην 3η θέση του ομίλου
Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση της Δανίας, γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο «Καραϊσκάκης» και έπεσε στην 3η θέση του 3ου...
Εθνική Ελλάδας: Βαριά ήττα με 3-0 από τη Δανία στο «Καραϊσκάκης» – Έπεσε στην 3η θέση του ομίλου