Thumbnail
 Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα

Περιουσιακά στοιχεία 17 μεγαλοκαταθετών, που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, δεσμεύονται μετά από διαταγή του οικονομικού εισαγγελέα με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους ελέγχους που διενεργεί το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:

- Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

- Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

- Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.

Πηγή: enikos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Νέες φορολογικές κλίμακες: Τι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς - Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ);
Αναλυτικοί πίνακες ανά ΜΚ - το ποσό που θα αντιστοιχεί
Νέες φορολογικές κλίμακες: Τι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς - Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ);
Ελλάδα Δανία
Εθνική Ελλάδας: Βαριά ήττα με 3-0 από τη Δανία στο «Καραϊσκάκης» – Έπεσε στην 3η θέση του ομίλου
Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση της Δανίας, γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο «Καραϊσκάκης» και έπεσε στην 3η θέση του 3ου...
Εθνική Ελλάδας: Βαριά ήττα με 3-0 από τη Δανία στο «Καραϊσκάκης» – Έπεσε στην 3η θέση του ομίλου