Thumbnail
Δείτε Βίντεο

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν κα Μπράιτχαρτ ανέφερε σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με την πιθανότητα εξόδου χώρας από την ευρωζώνη πως: «Το άρθρο 240 παράγραφος 3 αναφέρει ότι η ένταξη στην ζώνη του ευρώ είναι αμετάκλητη»

Η θέση της ΕΕ είναι όπως αυτή εκφράστηκε στις 29 Δεκεμβρίου από τον Πιέρ Μοσκοβισί κατέληξε η κα Μπράιτχαρτ. Τέλος, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αν και ρωτήθηκε, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους 

 

El Pais: Εκβιάζουν με το Grexit τους Έλληνες ψηφοφόρους οι Γερμανοί

Η εφημερίδα El Pais καταγγέλει την Γερμανία πως αναπτύσει μια αστρατηγική φόβου με την φιλολογία του Grexit εν'όψει των εκλογών στην Ελλάδα ώστε να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα είναι η πολλοστή φορά που εμφανίζονται πιέσεις προς την Αθήνα με την χρήση του Grexit.

Η πρώτη ήταν όταν το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για δημοψήφισμα και η δεύτερη το 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ κοντά στο να πάρει την εξουσία στις εκλογές.

Η El Pais καταλήγει επισημαίνοντας ότι το σχέδιο της ΕΕ για διάσωση της Ελλάδας ήταν κάθε άλλο παρά επιτυχία καθώς με την «βοήθεια» αυτή η ανεργία έφτασε στο 25% , το χρέος έφτασε στο 175% από 148% και το ΑΕΠ μειώθηκε περισσότερο από 20%  

Η εφημερίδα θεωρεί πως το γνωστό άρθρο στου Spiegel που επανέφερε το ζήτημα του Grexit έχει προωθηθεί από κύκλους της κυβέρνησης της Γερμανίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα