Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν, ίσως και εντός της ημέρας, οι περιοχές Βύσσα, Κυπρίνος, Ορεστιάδα, Τρίγωνο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Ορφέας, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες στο νομό 'Εβρου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο αρμόδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ" το αίτημα διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν πλημμυρίσει περίπου 80.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις, τόσο στον ποταμό 'Εβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο.
Σε όλο το μήκος του ποταμού, η στάθμη ξεπερνά τα έξι μέτρα, για έκτη συνεχόμενη μέρα, από τα νερά που έχουν εισρεύσει από τους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο, Τούντζα και Εργίνη.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom