Thumbnail
Υπέστη λιποθυμικό επεισοδίο

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η υγεία του Νίκου Ρωμανού. Ο απεργός πείνας υπέστη χθες λιποθυμικό επεισόδιο, που κινητοποίησε τους θεράποντες γιατρούς του.

Παρότι υπήρξε άμεση ανάταξη του απεργού, το γεγονός ότι αυτός έχει ξεπεράσει τις 25 μέρες χωρίς τροφή συνδέεται με επαπειλούμενο κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Χρήστος Τσάμης ανακοίνωσε τα εξής: «Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας, ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο, το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5 το απόγευμα ο Νίκος Ρωμανός σηκώθηκε από το κρεβάτι και κατευθύνθηκε προς το μπάνιο. Εχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε. Ηταν κάτωχρος και υπήρξε ανησυχία. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, ωστόσο, επενέβησαν και ο απεργός ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο Ρωμανός είναι πολύ αδύνατος και κάθε μέρα που περνά δημιουργεί κινδύνους για την υγεία του. Το «ρεκόρ» επιβίωσης απεργού πείνας είναι 50 μέρες, αλλά αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί με τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ο χρόνος επιβίωσης χωρίς τροφή σχετίζεται με τη γενικότερη φυσική κατάσταση του απεργού.

Το «Εθνος» μετέφερε χθες στον διοικητή του νοσοκομείου τις φήμες ότι ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε και απεργία νερού, τις οποίες ο κ. Τσάμης διέψευσε. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι στον απεργό χορηγούνται νερό, αναψυκτικά και τσάι με ζάχαρη. Ο κ. Τσάμης δήλωσε στο «Εθνος» ότι -μέχρι αργά χθες το βράδυ- δεν εξεταζόταν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο Ρωμανός σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ). Ωστόσο, σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης, ο απεργός θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε μικρή εντατική.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα