Thumbnail
Την σημερινή ημέρα πάντα θα διαβάσετε μία ιστορία για τον Magic και πάντα θα πετύχετε τον Magic να μιλά για το πώς έμαθε να ζει μία κανονική ζωή.

Ο Μagic Johnson διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα. Αν είσαι τυχερός και σου διαθέσει χρόνο, όπως έχει συμβεί μαζί μου ουκ ολίγες φορές τα τελευταία 18 χρόνια που ταξιδεύω στην Αμερική, σε κάνει να νιώθεις πως για εκείνα τα λίγα λεπτά είσαι το επίκεντρο του κόσμου.

Κοιτάει πάντα μέσα στα μάτια, δίνει ειλικρινείς απαντήσεις και δεν μιλά ποτέ με στερεότυπα. Με λίγα λόγια είναι η.. χαρά του δημοσιογράφου. Οταν μιλά με κάποιον εκπρόσωπο ΜΜΕ που δεν γνωρίζει, φροντίζει να διαβάσει αστραπιαία –όπως διάβαζε το γήπεδο ως point guard των Lakers – το όνομά του στη διαπίστευση για να τον αποκαλέσει με το μικρό του. Στην περίπτωσή μου δε, επειδή δίπλα από το όνομα υπάρχει πάντα ένα μεγαλοπρεπέστατο “Greece”, μου έδινε πάντα προτεραιότητα.

“Ο άνθρωπος ταξίδεψε τόσα μίλια για να έρθει εδώ, θα του δώσω λίγο χρόνο παραπάνω”, είπε κοιτώντας τους αμερικανους συναδέλφους κι άρχισε να απαντά στις ερωτήσεις μου, στους τελικούς του ΝΒΑ το 2011.

Το ίδιο και στα All Star Weekends όλα αυτά τα χρόνια. Ή κι εκτός γηπέδων. Εχει απίστευτη φωτογραφική μνήμη. Ενα ωραίο ξημέρωμα, στη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ, ανάμεσα στους Heat και τους Thunder, περπατούσα στη South Beach. Στην ευθεία μου βλέπω τον Magic να τρέχει, μούσκεμα στον ιδρώτα. Προφανώς και θα με προσπερνούσε. Ολως περιέργως σταμάτησε. Η φωτογραφική μνήμη που λέγαμε. “Ακόμα έχεις τζετ λαγκ;”, μου φωνάζει σταματώντας.

Νόμιζα ότι μιλούσε σε κάποιον που ήταν πίσω από μένα. Ομως απευθυνοταν σε μένα. Αυτός λοιπόν είναι ο Magic, ο «Bigger than life» σταρ, της διπλανής πόρτας που μας μάγεψε όταν έπαιζε στους Lakers, μέχρι που αποχώρησε από την ενεργό δράση στις 7 Νοεμβρίου του 1991, οπότε και ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στον ιό HIV.

Επειδή όλοι μας τότε, δεν γνωρίζαμε τα στοιχειώδη για το AIDS, νομίζαμε πως ο Magic ανακοίνωνε τον θάνατό του. Ευτυχώς πέσαμε έξω. Ο Magic όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά παραμένει ταυτισμένος με το AIDS και το πώς μπορεί κάποιος με τη σωστή αγωγή και τη σωστή ενημέρωση, είτε να το καταπολεμήσει, είτε να το αποφύγει.

Ο Magic ουσιαστικά εκπαίδευσε εκατομμύρια κόσμου και κατά κάποιον τρόπο ακόμα και σε αυτό, έπραξε ό,τι και στο γήπεδο όταν έπαιζε. Μας έκανε όλους καλύτερους. Ο Kenny Smith, δις πρωταθλητής με τους Houston Rockets το 1994 και το 1995 και συμπαρουσιαστής της εκπομπής του ΤΝΤ “Inside NBA”, είχε πει κάτι πολύ εύστοχο σχετικά με τον Magic και το AIDS: “Θεέ μου. Δεν ήμουν καθόλου εκπαιδευμένος για το τι ακριβώς ήταν ο ιός HIV. Οπως αποδείχθηκε μέσα από τα χρόνια, δυστυχώς για εκείνον, κι ευτυχώς για εμάς, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτήν τη δουλειά. Η δουλειά του ήταν να ενημερώσει τον κόσμο για το τι είναι το AIDS. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο αλλο εν ζωή πρόσωπο, όχι απλά αθλητής, που θα μας έλεγε πως έχει AIDS κι εμείς όχι απλά θα νιώθαμε συμπάθεια προς εκείνον, αλλά ταυτόχρονα θα ανοίγαμε τα αυτιά μας για να τον ακούσουμε”.

Την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS πάντα θα διαβάσετε μία ιστορία για τον Magic και πάντα θα πετύχετε τον Magic να μιλά για το πώς έμαθε να ζει μία κανονική ζωή.

Το ίδρυμά του, το “Magic Johnson Foundation” είναι αφοσιωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού γύρω από το AIDS. Κάθε χρόνο το εν λόγω ίδρυμα, προσφέρει δωρεάν σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, το τεστ διάγνωσης του AIDS.

Πριν 23 χρόνια αυτό το “θηρίο” του μπάσκετ απευθυνόμενος σε όλον τον πλανήτη είχε πει: “Επειδή προσβλήθηκα από τον ιό HIV, θα πρέπει να αποχωρήσω σήμερα από τους Lakers. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τελείωσε η ζωή μου. Θα συνεχίσω να ζω. Ολα είναι ακόμα ίδια. Μπορώ να προπονούμαι. Θα λαμβάνω αντιβίωση και θα προχωρήσω”.

Ο Magic, από τότε που έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ στο Michigan State και στη συνέχεια στους Lakers, κρατούσε πάντοτε τον λόγο του. Οταν έλεγε πως θα οδηγήσει τους “Σπαρτιάτες” στο κολεγιακό πρωτάθλημα, δεν έμενε στα λόγια. Τους οδήγησε στον τίτλο. Το ίδιο έκανε και με τους Lakers. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό στην μάχη του με το AIDS. Βγήκε νικητής. Θριαμβευτής καλύτερα.

Τώρα, 23 χρόνια αργότερα, στην παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, ο Magic Johnson ζητά περισσότερα για έναν και μοναδικό λόγο: “Εχουμε κάνει βήματα προόδου τις τελευταίες δύο δεκαετίες; Ασφαλώς. Τόσο από πλευράς ενημέρωσης όσο και σ’ επίπεδο φαρμακευτικής. Οταν προσβλήθηκα από τον ιό, υπήρχε μόνο ένα φάρμακο. Τώρα, πάνω από 30. Μπορούμε όμως να κάνουμε περισσότερα; Ναι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τον ιό HIV και το AIDS. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Δεν θα τελειώσει ποτέ η μάχη, γιατί κάποιος την ώρα που μιλάμε έχεις διαγνωσθεί με AIDS και πρέπει να τον φροντίσουμε”.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou
 

Πηγή: nba.sport24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς υποψηφίους όταν καλούνται να επιλέξουν Πεδίο
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;