Thumbnail
Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τα φοιτητικά δάνεια στην Αμερική

Ακτιβιστής από τη Χιλή έκαψε έγγραφα χρεών ύψους 500 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα χρέη ανήκαν σε φοιτητές πανεπιστημίου της Χιλής. Ο δράστης Francisco Tapia -ως ένδειξη διαμαρτυρίας-  έκαψε τα έγγραφα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο Universidad del Mar.

Ο ακτιβιστής που είναι και καλλιτέχνης, είναι γνωστός και με το προσωνύμιο “Papas Fritas”, ισχυρίστηκε ότι "ελευθέρωσε" τους φοιτητές καίγοντας τα έγγραφα των φοιτητικών τους δανείων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πράξη του γυρίζοντας βίντεο στο youtube τη Δευτέρα 12 Μαϊου, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Στο πεντάλεπτο βίντεο ο ακτιβιστής καλλιτέχνης λέει με πάθος: "Δεν θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε τα χρέη σας. Πρέπει να απελευθερωθούμε από το φόβο, το φόβο που μας χαρακτηρίζει εγκληματίες επειδή είμαστε φτωχοί"

Ομολογησε ότι έκαψε τα έγγραφα χωρίς να το γνωρίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία κύριο αίτημα ήταν η δωρεάν εκπαίδευση.

Ενώ με αυτή την πράξη χαμόγελα έσκασαν στα χείλη των φοιτητών το πανεπιστήμιο σκέφτεται να μηνύσει έναν έναν τους φοιτητές για να τους πάρει τα χρήματα. Στη Χιλή γίνονται πολλές διαδηλώσεις φοιτητών από το 2011 που ζητούν μεταρρυθμίσεις και δωρεάν εκπαίδευση. Το σύστημα δανεισμού των φοιτητών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη φοιτητική ζωή έχει πνίξει τους νέους ανθρώπους της χώρας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Αν θέλει να βοηθήσει τον κόσμο, να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά»
«Τα χέρια του μόχθου είναι τα πιο καθαρά. Μακάρι, να ήταν και στο Μαξίμου»
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Αν θέλει να βοηθήσει τον κόσμο, να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά»
sxoleio
Πανελλήνιες 2024 – Εκπαιδευτικοί για Επιτροπές Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων: «Δεν ανεχόμαστε την άνιση μεταχείριση»
«Η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση της Δυτικής Θεσσαλονίκης να ζητήσει αιτήσεις από όλους τους εκπαιδευτικούς και να ανανεώσει τις Επιτροπές και τα...
Πανελλήνιες 2024 – Εκπαιδευτικοί για Επιτροπές Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων: «Δεν ανεχόμαστε την άνιση μεταχείριση»