Thumbnail
Από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση

Στο ποσό των 101.065.652,15 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών οι οποίες έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας να ενημερωθούν ποιες είναι οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει προκειμένου να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ.

Η ερώτηση απευθύνεται σε δύο ακόμη υπουργούς (Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου) και οι βουλευτές έχουν ζητήσει στοιχεία και για τους φόρους που έχουν καταβάλει οι εφοπλιστές το 2013, για τα φορολογικά έσοδα από ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες στην Ελλάδα και τις βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη Δ.Ο.Υ. Πειραιά.

Από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση προκύπτει ότι έχουν αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. έναντι οφειλών προς τα συγκεκριμένα Ταμεία:

• Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35.022.675,39 ευρώ

• Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17.891.324,98 ευρώ

• Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48.151.651,78 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 101.065.652,15 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας, στην απάντησή του, επισημαίνει για τα ανωτέρω ποσά ότι πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθόσον βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών προς το Ταμείο και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις Δ.Ο.Υ. (είτε εφάπαξ-είτε με ρύθμιση), για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς.

Δείτε εδώ το έγγραφο του υπουργού Εργασίας

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia.jpg
Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο λιγότερα πληρώνεσαι: 7 στους 10 με μεταπτυχιακό δεν πληρώνονται υπερωρίες
Η επιπλέον εργασία δεν αμείβεται εάν έχεις... μεταπτυχιακό τίτλο - Αποκαλυπτική έρευνα της ΓΣΕΕ
Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο λιγότερα πληρώνεσαι: 7 στους 10 με μεταπτυχιακό δεν πληρώνονται υπερωρίες
φοιτήτρια πανεπιστήμιο βιβλιοθήκη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Δημοτικά Σχολεία: Διεύρυνση του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών με προθεσμία έως 9 Μαΐου 2025
Η διαδικασία και οι ημερομηνίες - Δυνατότητα εγγραφής έχουν τα Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη φιλοξενία της Σχολικής...
Δημοτικά Σχολεία: Διεύρυνση του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών με προθεσμία έως 9 Μαΐου 2025