Thumbnail
Αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, θα αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ενώ οι καιρικές συνθήκες και ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια.

Αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα:
 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι  αρχικά αίθριος, ωστόσο,  από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν  από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
 
Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση στη δυτική Μακεδονία.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμνθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
 
Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ αναμένουμε εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ . Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμνθεί από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Καιρός: αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλη
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Δώδεκα βουλευτές ζητούν πρόβλεψη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της ομογένειας χωρίς επιμίσθιο
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Ολοκληρώθηκε το 2ο τριήμερο εργαστήριο συνεργασίας στελεχών του ΙΕΠ και Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Στρατηγικός σχεδιασμός για τα σχολεία 2026-2027: Το ΙΕΠ ενισχύει την ποιότητα μέσω συνεργασίας και διαλόγου
Ολοκληρώθηκε το 2ο τριήμερο εργαστήριο συνεργασίας ΙΕΠ και Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Στρατηγικός σχεδιασμός για τα σχολεία 2026-2027: Το ΙΕΠ ενισχύει την ποιότητα μέσω συνεργασίας και διαλόγου
ΠΑΜΑΚ
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της
Αν και το Πανεπιστήμιο χαιρετίζει τη διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις...
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της