Thumbnail
Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και προκαταβολή φόρου 55%, η οποία θα υπολογιστεί επί του συνόλου του φόρου.

Νέο φορολογικό πλήγμα περιμένει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από ακίνητα ή ελεύθερα επαγγέλματα.

Με βάση τον νέο φορολογικό νόμο, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και προκαταβολή φόρου 55%, η οποία θα υπολογιστεί επί του συνόλου του φόρου.

Δηλαδή του φόρου εκείνου που προκύπτει και από τους μισθούς ή τις συντάξεις και από τα ενοίκια και τα ελεύθερα επαγγέλματα. Για παράδειγμα, εάν σε κάποιον φορολογούμενο αναλογεί φόρος 1.000 ευρώ για εισόδημα από μισθό και 1.000 ευρώ για εισόδημα από ενοίκια θα καταβάλει και προκαταβολή 55% επί των 2.000 ευρώ, δηλαδή 1.100 ευρώ επιπλέον.

Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο φόρος για ένα φυσικό πρόσωπο είναι ένας και ενιαίος ανεξαρτήτως του αν προκύπτει από διαφορετικού τύπου εισοδήματα. Αυτή είναι μία από τις πολλές στρεβλώσεις του νέου νομοθετικού πλαισίου που προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Οι εφοριακοί έχουν απευθύνει ερωτήματα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ωστόσο παραπέμπει στην πολιτική ηγεσία. Αυτή με τη σειρά της εμφανίζεται προς το παρόν μάλλον αμήχανη και απλώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών.

Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα