Thumbnail

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος 

Ηράκλειο,  3-07-2013 

Τηλ: 6932708450

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Το «έγκλημα» του συναδέλφου είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στα μέτρα των Μνημονίων που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και Τρόικα. 

Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο_Λάρισας.
Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικα.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Θεσσαλίας, στη Λάρισα, παραπέμπεται ο συνάδελφος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε:
Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη.
Άμεση κατάργηση των νόμων 4057/2012 και του 4093/2012

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Θεοτοκόπουλος»:

Ο Πρόεδρος, Μακράκης Γιώργος

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ν.Καζαντζάκης»:

Ο Πρόεδρος, Μπελαδάκης Μανώλης

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Φαιστός»:

Ο Πρόεδρος, Γιαμαλάκης Γρηγόρης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

AMFITHEATRO
Η «έκρηξη» των μεταπτυχιακών: Αναζητώντας το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της Ελλάδας
Το μεταπτυχιακό δεν είναι πια μόνο «ο επόμενος σταθμός» του προπτυχιακού. Πολύ συχνά είναι επιστροφή.
Η «έκρηξη» των μεταπτυχιακών: Αναζητώντας το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της Ελλάδας
καλ
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
«Ο πολιτιστικός τομέας στερείται εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να βρούμε θέση στον χώρο που εκπαιδευτήκαμε»
«Κραυγή» πτυχιούχων της ΑΣΚΤ – «Αόρατοι» οι Ιστορικοί Τέχνης για το Υπουργείο Πολιτισμού
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή
Πανελλήνιες - Μηχανογραφικό 2025: Η Στατιστική ως «ελβετικός σουγιάς» σπουδών - Δεν υπόσχονται «κοινωνικό κύρος» όπως η Ιατρική ή η Νομική, ούτε...
Πανελλήνιες 2025: Στατιστική — Όχι ένα, αλλά πέντε επαγγέλματα σε μία σχολή