ΑΣΕΠ
Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού

Με αφορμή ερωτήματα υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) της Πρόσκλησης/Προκήρυξης 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 14/17.04.2025/τ. Α.Σ.Ε.Π., Φ.Ε.Κ. 15/25.04.2025/τ. Α.Σ.Ε.Π.) διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν έως και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (14 Μαΐου 2025) και την κατανομή των υποψηφίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός των υποψηφίων είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος διεξαγωγής των εξετάσεων. 

Εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική εξέταση θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου 2025 στο εξεταστικό κέντρο της Αττικής και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη με απώτατο όριο ολοκλήρωσής της τα τέλη Ιουλίου 2025

  1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ/Α

Μετά τον καθορισμό των ημερών διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι/ες θα κληθούν να επιλέξουν, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, το εξεταστικό κέντρο καθώς και την ημέρα και ώρα που επιθυμούν να εξετασθούν.  Σε περίπτωση που δεν προβούν σε επιλογή των ως άνω στοιχείων, η κατανομή τους θα γίνει ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΑΣΕΠ.

  1. ΜΗΤΡΩΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

Η δημιουργία τράπεζας θεμάτων γνώσεων του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί. Η εν λόγω τράπεζα περιέχει τις ερωτήσεις από τις οποίες θα κληρώνονται αυτές που θα εξετάζονται κάθε φορά, θα δίδονται τέσσερεις (4) πιθανές απαντήσεις για κάθε μία ερώτηση και θα αναφέρεται η  ορθή απάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δημιουργηθεί τρεις ομάδες ερωτήσεων γνώσεων από όλες τις θεματικές ενότητες και την αντίστοιχη ύλη που αναφέρει η Πρόσκληση/Προκήρυξη. Κάθε ομάδα ερωτήσεων γνώσεων περιέχει ίσο αριθμό ερωτήσεων (περίπου 400).

Ανάλογα με τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, θα δοθούν διαδοχικά στη δημοσιότητα οι τρεις αυτές ομάδες ερωτήσεων γνώσεων με την ορθή απάντηση για κάθε ερώτηση. Η πρώτη ομάδα ερωτήσεων θα αφορά όσους/όσες υποψηφίους/ες επιλέξουν να διαγωνισθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η δεύτερη (η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα) θα αφορά όσους/όσες διαγωνισθούν στη συνέχεια και η τρίτη (η οποία θα δημοσιοποιηθεί τελευταία), όσους/όσες εξετασθούν στην τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού. Η δημοσιοποίηση των τριών ομάδων θεμάτων γνώσεων θα γίνεται σε χρόνο επαρκή για την προετοιμασία των υποψηφίων της κάθε χρονικής περιόδου.

Αναφορικά με τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, θα δοθούν οδηγίες και παραδείγματα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

  1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τον ν. 4765/2021, η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 ενώ η βαρύτητα της βαθμολογίας για τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας και την εξέταση γνώσεων είναι ίδια (50%-50%).

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βαθμολογία βάσης και για αυτό δεν γίνεται σχετική αναφορά στην Πρόσκληση/Προκήρυξη.

H εφαρμογή αρνητικής ή μη βαθμολόγησης στην εξέταση γνώσεων, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αντώνης σαμαράς και λένα σαμαρά
Καθηγητής παθολογίας-ανοσολογίας του ΕΚΠΑ, για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά: «Απαράδεκτη η μεταφορά επιληπτικού ασθενούς χωρίς σταθεροποίηση»
Ο καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι η μεταφορά μιας ασθενούς με επιληψία από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς σταθεροποίηση είναι...
Καθηγητής παθολογίας-ανοσολογίας του ΕΚΠΑ, για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά: «Απαράδεκτη η μεταφορά επιληπτικού ασθενούς χωρίς σταθεροποίηση»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Στέγη για εκπαιδευτικούς: Η ΕΛΜΕ Λασιθίου φτιάχνει λίστα διαθέσιμων σπιτιών
Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αντιμετώπιση της δυσκολίας εύρεσης στέγης στην περιοχή, η οποία συχνά λειτουργεί ως εμπόδιο για τη στελέχωση των σχολείων
Στέγη για εκπαιδευτικούς: Η ΕΛΜΕ Λασιθίου φτιάχνει λίστα διαθέσιμων σπιτιών
Έκτακτο επίδομα 400€ σε επιστήμονες: Ποιοι το δικαιούνται
Τέλος στις χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ – Νέα ρύθμιση από 11 Αυγούστου
Σύμφωνα με το υπουργείο, η αλλαγή αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα για δίκαιες και διαφανείς τραπεζικές χρεώσεις, ενισχύοντας την πρόσβαση των...
Τέλος στις χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ – Νέα ρύθμιση από 11 Αυγούστου