ASEP proslipseis OAED
Για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και πτυχιούχους ΑΕΙ με μοριοδότηση

Το alfavita.gr παρουσιάζει τις προκηρύξεις που έχει "στα σκαριά το ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα για την καλύτερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για μια θέση στο δημόσιο τομέα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έτοιμη για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι η προκήρυξη η οποία προβλέπει 52 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη η οποία προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 52 θέσεων, μονίμου προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, στην προκήρυξη θα μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Οι 52 προσλήψεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα υλοποιηθούν μέσω των «κλασικών» διαδικασιών ΑΣΕΠ και χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα κατέχουν τα τυπικά και απαραίτητα προσόντα θα διοριστούν βάσει κατάταξης. Η κατάταξη θα προκήρυξη βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων που θα καθορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη.

εκπαιδευτικοί

Προκηρύξεις για Εκπαιδευτικούς

Μέσα στον Ιανουάριο του νέου έτους φεύγουν για το Εθνικό Τυπογραφείο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr οι δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα «ανοίξουν» τους νέους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής παιδείας.

Σύμφωνα με Έγγραφο του ΑΣΕΠ οι δύο προκηρύξεις θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Έχουμε γράψει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του alfavita.gr πως στόχος του ΑΣΕΠ είναι να εκδώσει τις δύο προκηρύξεις στις αρχές του 2023 ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες και οι πρώτοι πίνακες (προσωρινοί) να είναι έτοιμοι έως το τέλος Μαϊου του 2023 ή αρχές Ιουνίου (ο χρόνος θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των υποψηφίων).

Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας (40 - 45.000) στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά (2023/24), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των πινάκων για να μπορέσουν να προσθέσουν τυχόν πρόσθετα μοριοδοτούμενα προσόντα που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία και θα τους ανεβάσουν στην κατάταξη. 

Με το άνοιγμα των πινάκων οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν:

 1. Να συμμετάσχουν στην προκήρυξη νέοι εκπαιδευτικοί που αποφοίτησαν πρόσφατα
 2. Να προσθέσουν τα «προσόντα» που έχουν αποκτήσει οι εκπαιδευτικοί ώστε να «ανέβουν» στον πίνακα μοριοδότησης
 3. Να ενταχθούν και να διδάξουν ξανά στα σχολεία, σε περίπτωση που είχαν αποκλειστεί λόγω λάθους, από τους πίνακες που είναι σε ισχύ

Αυτά τα σεμινάρια μοριοδοτούν στους Πίνακες Εκπαιδευτικών με βάση τη νομοθεσία

Τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια που ξεκινούν 9 Ιανουαρίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτά που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για διορισμούς και προσλήψεις στους νέους πίνακες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δείτε κατευθείαν το μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής εδώ

Δείτε επίσης το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στον Αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Για όσους έχουν πάρει ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ μοριοδοτηθείτε έξτρα για ΣΔΕ με την ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (ανερχόμενο σεμινάριο)

Οι πιστοποιήσεις που δίνουν εύκολα 11 μόρια και οι μόνες που προλαβαίνετε να τις πάρετε πριν τις προκηρύξεις

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα που μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

 1. H Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας δίνει 7 μόρια (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πριν να λήξουν οι αιτήσεις)
 2. H Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ 4 μόρια - Πάρτε την εδώ μέσα σε λίγες ημέρες με το χαμηλότερο κόστος

Δείτε πώς μπορείτε από τώρα να λάβετε πολύ εύκολα αυτές τις δύο πιστοποιήσεις ώστε να είστε έτοιμοι όταν θα ανοίξουν οι νέοι πίνακες γενικής παιδείας ΑΣΕΠ:

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

ΑΣΕΠ

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους στα Επιμελητήρια

Ακολουθεί και διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους στα Επιμελητήρια της χώρας, χωρίς γραπτό διαγωνισμό και ακόμα και με απολυτήριο Γυμνασίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι θέσεις για τα επιμελητήρια έχουν καθοριστεί και μένει μόνο η τελική έγκριση από τους φορείς για να πάρει το δρόμο της η προκήρυξη για το Εθνικό Τυπογραφείο. 

Εάν οι φορείς δώσουν το τελικό «ΟΚ», το σχέδιο της  προκήρυξης θα προχωρήσει ως έχει. Πιο συγκεκριμένα, το προσχέδιο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση 72 θέσεων σε Επιμελητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, στην προκήρυξη για τα Επιμελητήρια θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Αυτό σημαίνει ότι στον διαγωνισμό αυτό οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακόμα και με απολυτήριο γυμνασίου.

Η κατανομή

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κατανομή των 72 θέσεων στα Επιμελητήρια της χώρας έχει ως εξής:

 • 2 θέσεις ΠΕ και ΔΕ στο Επιμελητήριο Ημαθίας
 • 4 θέσεις ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
 • 64 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
 • 1 θέση ΔΕ στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων
 • 1 θέση ΠΕ στο Επιμελητήριο Σερρών 
ασεπ

ΑΣΕΠ: θέσεις σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, υπουργεία, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» προκήρυξη που προβλέπει την την πλήρωση συνολικά 80 θέσεων σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, υπουργεία, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Στην προκήρυξη αυτή, σύμφωνα με πηγές του proson.gr, εντός του ΑΣΕΠ, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Αυτό σημαίνει ότι στον διαγωνισμό αυτό οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακόμα και με απολυτήριο γυμνασίου.

Η κατανομή των 82 θέσεων έχει καθοριστεί και μένει μόνο η τελική έγκριση από τους φορείς για να πάρει το δρόμο της η προκήρυξη για το Εθνικό Τυπογραφείο. 

Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι 82 θέσεις κατανέμονται σε 13 μεγάλους φορείς του δημοσίου και συγκεκριμένα:

 • 31 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στις Εθνικές Βιβλιοθήκες
 • 14 θέσεις ΠΕ στο υπουργείο Εσωτερικών
 • 3 θέσεις ΠΕ, ΤΕ στο ΕΚΔΔΑ,
 • 5 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ στην Ακαδημία Αθηνών
 • 1 θέση ΔΕ στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης
 • 1 θέση ΠΕ στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου
 • 2 θέσεις ΠΕ, ΤΕ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
 • 8 θέσεις ΠΕ, ΔΕ στον ΕΟΠΠΕΠ
 • 1 θέση ΠΕ στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου
 • 1 θέση ΠΕ στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης
 • 8 θέσεις ΠΕ στον ΕΛΓΑ
 • 1 θέση ΠΕ στο Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ
 • 4 θέσεις ΠΕ, ΤΕ στο ΕΚΟΜΕ
ασεπ

Πώς «κλειδώνετε» τον διορισμό στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ - Πώς προλαβαίνετε να πάρετε έξτρα μόρια από την Πιστοποίηση Αγγλικών

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

 1. H γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη) - ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ ΕΞΤΡΑ ΜΕ 90 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
 2. H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ

Εάν δηλαδή οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις παραπάνω πιστοποιήσεις είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν καν να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στο Δημόσιο ΑΕΙ, ΤΕΙ και ίσως με απολυτήριο Λυκείου με ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε 2 μήνες από τώρα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»