Thumbnail
Πράσινο φως άναψε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για παράταση ενός έτους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα μετά την έγκριση από τον ΟΑΕΔ τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν στην έκδοση ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

Οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα(επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Η δαπάνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα ανέλθει στα 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι «η συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και λήφθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήδη έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ο νέος ΟΑΕΔ, με δράσεις εξωστρέφειας, συμπράξεις και με καθημερινή αντίληψη των πραγματικών αναγκών τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο Δημόσιο, είναι εδώ για να δίνει λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες που παρουσιάζονται σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο».

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ αδειάζει τον Ζελένσκι και στηρίζει Πούτιν: «Τήρησε το λόγο του για εκεχειρία»
Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατήγγειλε ότι η Ρωσία παραβίασε...
Ο Τραμπ αδειάζει τον Ζελένσκι και στηρίζει Πούτιν: «Τήρησε το λόγο του για εκεχειρία»
οιελε
ΟΙΕΛΕ: Πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τα παιδιά της Γάζας
Κατάθεση αγάπης και ανθρωπιάς για τα παιδιά της Γάζας από το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας-Δωρίδας και το 41ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου
ΟΙΕΛΕ: Πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τα παιδιά της Γάζας
Λιμενικό, Χίος
ΕΔΕ για την τραγωδία στη Χίο: Δεν είχε τεθεί σε λειτουργία η κάμερα του Λιμενικού
Σε πλήρη εξέλιξη το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο – Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού
ΕΔΕ για την τραγωδία στη Χίο: Δεν είχε τεθεί σε λειτουργία η κάμερα του Λιμενικού