Η γλυκοπατάτα αποτελεί μία από τις ιδιαίτερα ωφέλιμες τροφές, βοηθώντας την ενδυνάμωση της υγείας πολύπλευρα, ούσα ικανή να αντικαταστήσει και την απλή πατάτα στην καθημερινότητά μας.
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε πρεβιοτικά και βιταμίνες, έχοντας ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία.
Τα οφέλη
Αποτελεί πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα καροτίνης, την οποία το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Κανένα κύτταρο του σώματος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς βιταμίνη Α, ενώ βοηθάει στην παραγωγή ελαίων που διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής και παίζει ρόλο στην υγεία όλων των κυττάρων του τριχωτού και της ρίζας της τρίχας. Από την άλλη, η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να σας αφήσει ακόμη και με φαγούρα, ξηροδερμία, ενοχλητική πιτυρίδα.
Για να ενισχύσετε τη διατροφή σας με αυτή την πολύτιμη βιταμίνη, εκτός από γλυκοπατάτα μπορείτε να καταναλώνετε κι άλλες τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως καρότα, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθα και βερίκοκα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ