Thumbnail
Περιφέρεια Κρήτης

Δύο κορυφαίους επιστήμονες τίμησε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, η Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, που το 2018 διακρίθηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα από τη διεθνή ένωση μαθηματικών και τον David Holton που από το 1981 διδάσκει νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Kαίμπριτζ, οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Η βράβευση έγινε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ηρακλείου. Το πολυπληθές ακροατήριο χειροκρότησε τους επιστήμονες ενώ το παρών στην τελετή έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης.

Ο περιφερειάρχης βραβεύοντας τους κορυφαίους επιστήμονες αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη αξία και παγκόσμια επιστημονική τους αναγνώριση αλλά και στη θέληση της Περιφέρειας για συνεργασία, σε μια προσπάθεια που στόχος είναι να συνεχιστεί προκειμένου να καταστεί η Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.

Συγκεκριμένα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Κρήτης, η σημερινή βράβευση δύο κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Αξιότιμε κ. Χόλντον, Αξιότιμε κ. Δασκαλάκη, η Κρήτη σας τιμά και σας ευχαριστεί. Σας τιμούμε γιατί έχετε κατακτήσει την κορυφή του επιστημονικού σας πεδίου, σας ευχαριστούμε γιατί αποτελείτε σημαντικούς πυλώνες και κύριους εκφραστές, αφενός στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Κρήτης και αφετέρου γιατί μέσα από την επιστημονική σας πορεία μεταφέρετε το όνομα της Κρήτης στη σύγχρονη ανθρωπότητα».

Ο κ. Διαματάρης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συνεδρίου, στον σημαίνοντα ρόλο της ομογένειας στη διατήρηση-ανάδειξη-διάδοση της ιστορίας, των παραδόσεων, του πολιτισμού, της Κρήτης του Ελληνισμού, ενώ παράλληλα ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος ευχαρίστησαν για τη συνεργασία και επιτυχή διοργάνωση το προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, και όλους που συμμετείχαν. Ο κ. Αρναουτάκης έδωσε αναμνηστικό δώρο στον υφυπουργό, το βιβλίο-τόμο της ιστορίας της Κρήτης γραμμένης από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη.

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-βραβεύσεων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών βράβευσε κατά Ομοσπονδία τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (Παγκρητική Ένωση Αμερικής), το Νίκο Χατζάκη (Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης) και τους Δημήτρη Παπαδοδημητράκη & Σωκράτη Τσουρδαλάκη (Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα