Thumbnail
Το κατασκεύασε η Ford

Η κυκλοφορία με ποδήλατο σε πολυσύχναστους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά όταν ο ποδηλάτης προσπαθεί να δει τη διαδρομή στο χάρτη του κινητού του ή του GPS. Έτσι, μια ομάδα φανατικών ποδηλατιστών στην Ford δημιούργησαν ένα μοναδικό ρούχο που επιτρέπει στους αναβάτες να κινηθούν ευκολότερα, επισημαίνοντας στους άλλους την παρουσία και τις προθέσεις τους μέσω της σχετικής εφαρμογής στο κινητό.

Πρόκειται για ένα μπουφάν το οποίο διαθέτει μανίκια που ανάβουν, υποδεικνύοντας πότε ο αναβάτης σκοπεύει να κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά. Ακόμα, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο σε smartphone, η εφαρμογή δημιουργεί μικροδονήσεις στο αντίστοιχο μανίκι, ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει προς τα πού να κατευθυνθεί και σε ποιες διαδρομές να κινηθεί αποφεύγοντας πολυσύχναστους δρόμους και διασταυρώσεις.

Ωστόσο με το «έξυπνο» μπουφάν δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο για να κοιτάξουν την οθόνη του smartphone, αφού ακουστικές και απτικές αλληλεπιδράσεις επιτρέπουν στους αναβάτες να απαντήσουν κλήσεις, να διαβάσουν μηνύματα και να επαναλάβουν οδηγίες πλοήγησης. Επίσης, το μπουφάν διαθέτει ενσωματωμένο φως που αναβοσβήνει κατά το φρενάρισμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Υπουργείο Παιδείας: Συνεντεύξεις για τις ΣΜΥΚ: Όλες οι λεπτομέρειες για τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν εξ αποστάσεως συμμετοχή έως τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, ώρα 13:30
Υπουργείο Παιδείας: Συνεντεύξεις για τις ΣΜΥΚ: Όλες οι λεπτομέρειες για τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς
πλευρ
Ρατσιστικό ντελίριο Πλεύρη: «Οι παράτυποι μετανάστες δεν θα κυκλοφορούν στα Πατήσια, την Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα»
Ρεσιτάλ μισανθρωπιάς από τον Πλεύρη εναντίον μεταναστών
Ρατσιστικό ντελίριο Πλεύρη: «Οι παράτυποι μετανάστες δεν θα κυκλοφορούν στα Πατήσια, την Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα»
vrefonipiakos
Κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας σε παιδικό σταθμό στο Αιγάλεω
Εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας μεταξύ παιδιών και προσωπικού του σταθμού
Κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας σε παιδικό σταθμό στο Αιγάλεω