Επιστήμη 0

Ανάπτυξη των πρώτων αυτόνομων νανορομπότ, για την αντιμετώπιση καρκινικών όγκων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κίνα

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν και δοκίμασαν επιτυχώς τα πρώτα παγκοσμίως αυτόνομα νανορομπότ για την αντιμετώπιση καρκινικών όγκων, ανοίγοντας τον δρόμο για επαναστατικές θεραπείες του καρκίνου.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή της έρευνας είχαν επιστήμονες από το Εθνικό Κινεζικό Κέντρο Νανοεπιστημών και Τεχνολογίας (China's National Center for Nanoscience and Technology -NCNST) με την συνεργασία επιστημόνων από το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Αριζόνας στις ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της σχεδίασης των νανορομπότς.

Η επιστημονική μελέτη δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο (Nature Biotechnology).

Η εφαρμογή νανορομπότ αναφέρεται σ’ ένα σχεδιασμένο σύστημα, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μία εξειδικευμένη ενέργεια σε διαστάσεις νανοκλίμακας.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη