Thumbnail
Θα μας "επισκεφθεί" ξανά σε 2.600 χρόνια!

Ο "2014 JO25", ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα περάσει αύριο Τετάρτη κοντά από τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA.

"Μολονότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, θα είναι πάρα πολύ κοντά, για αστεροειδή του μεγέθους του", επισημαίνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο αστεροειδής θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 1,8 εκ. χιλιομέτρων, απόσταση μικρότερη κατά πέντε φορές από αυτήν Γης-Σελήνης. 

Ο "2014 JO25" είχε "επισκεφθεί" ξανά τη γειτονιά μας πριν περίπου 400 χρόνια, ενώ θα περάσουν άλλα 2.600 χρόνια μέχρι να τον "ξανασυναντήσουμε". 

Θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την πλευρά του Ήλιου και κατόπιν θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Δία και θα επιστρέψει προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Το 2004 ο "Τουτάτης", ένας μεγαλύτερος αστεροειδής διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, είχε πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη Γη, σε απόσταση 1,5 εκ. χιλιομέτρων. 

Η NASA είχε και τότε διαβεβαιώσει ότι ο Τουτάτης δεν θα απειλήσει τον πλανήτη μας τουλάχιστον για τα επόμενα 558 χρόνια, όταν θα ξαναβρεθεί στη γειτονιά μας αλλά σε ακόμη μικρότερη απόσταση.

Ο επόμενος αστεροειδής που θα περάσει "ξυστά" από τη Γη είναι ο "199-AN10", διαμέτρου περίπου 800 μέτρων, το 2027, οπότε και αναμένεται να φτάσει σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων.

Η επιφάνεια του "2014 JO25" αντανακλά το φως σε διπλάσιο βαθμό από τη Σελήνη και για αυτό θα είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία ή δύο νύχτες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας