Τηλεμεταφορά: Από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα (;)
Σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το σενάριο περιλαμβάνει κάτι που αποτελεί όνειρο για, σχεδόν, όλους τους ανθρώπους. Την δυνατότητα τηλεμεταφοράς.

Την δυνατότητα δηλαδή κάποιος να μεταφέρεται στιγμιαία σε μεγάλη απόσταση, χωρίς να μετακινηθεί στο ελάχιστο.

Κάτι τέτοιο όμως, είναι δυνατόν να συμβεί; Η τεχνολογία και η επιστήμη πόσο έχουν προχωρήσει σε αυτό τον τομέα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο μέλλον θα αποτελεί διαδικασία ρουτίνας. Μάλιστα όπως αναφέρουν η αρχή έχει ήδη γίνει!

Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, πέτυχαν να μεταφέρουν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο. Τα ηλεκτρισμένα άτομα εξαφανίστηκαν από το ένα μέρος και κλάσματα δευτερολέπτου μετά, εμφανίστηκαν στον «υποδοχέα», σε άλλο σημείο!

Σύμφωνα με το techit.gr, το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, με επικεφαλής τον επιστήμονα Χούι Ζάο. «Τα ηλεκτρόνια μεταφέρθηκαν από τον 1ο όροφο στον 3ο όροφο, δίχως να εμφανιστούν πουθενά στον 2ο όροφο», δήλωσε κατά την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

«Η μελέτη έδειξε ότι τα ηλεκτρόνια μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ αυτών των στρωμάτων με έναν κβαντικό τρόπο, όπως ακριβώς και σε άλλους αγωγούς και ημιαγωγούς», τόνισε ο επιστήμονας, λέγοντας πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα και ότι θα ακολουθήσουν άλλα, πολύ σημαντικότερα στο μέλλον.

best of network

σχετικά άρθρα