Thumbnail
Θεσσαλονίκη, 5-11 Οκτωβρίου 2014

Το σημαντικότερο παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας φιλοξενείται από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον. Το 23ο Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας (23rd International Conference on Bear Research and Management) συνδιοργανώνεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη διεθνή επιστημονική εταιρεία International Association for Bear Research and Management (IBA) και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ειδική Γραμματεία Δασών).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 11.00 πμ στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10).

Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν οι Γιάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ), Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης (Επιστημονικός Συντονιστής ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου), Karen Noyce (Πρόεδρος International Association for Bear Research and Management) και εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος (Γενικών Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών) και Νίκος Μπόκαρης (τμηματάρχης του Τμήματος Διοίκησης Θήρας και Προστασίας Θηραμάτων).

Συνημμένα θα βρείτε Δελτίο Τύπου για το συνέδριο καθώς επίσης και πρόσκληση στη Συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορειτε να το βρείτε στη διεύθυνση

Στην Ελλάδα διεξάγεται για πρώτη φορά το Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας

Το σημαντικότερο παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας φιλοξενείται από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το 23ο Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας (23rd International Conference on Bear Research and Management) συνδιοργανώνεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη διεθνή επιστημονική εταιρεία International Association for Bear Research and Management (IBA) και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ειδική Γραμματεία Δασών).

Το συνέδριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς σ’ αυτό θα συζητηθούν τρία μεγάλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος:

  • Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας,

  • η αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε οικισμούς και

  • τα ατυχήματα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού με πολύχρονη εμπειρία στη μελέτη και διαχείριση πληθυσμών αρκούδας. Στόχος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είναι να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους με σκοπό την εφαρμογή των κατάλληλων λύσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάδειξης των πρακτικών που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, και αφορμή για την ανάπτυξη παράλληλων δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, και σύνδεσης μιας επιστημονικής διοργάνωσης με εξωστρεφείς συμμετοχικές δράσεις για το ευρύ κοινό της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρα της ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Η συμμετοχή στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεπεράσει τις 230 συμμετοχές από περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες, με σημαντική εκπροσώπηση από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, καθώς η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου στη χώρα μας αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη συμμετοχή σε αυτό και την παρακολούθηση των εργασιών από εκπροσώπους φορέων και επιστήμονες σε εθνικό επίπεδο το αντικείμενο των οποίων σχετίζεται με τη διαχείριση της αρκούδας, σημαντική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή ελλήνων επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων εθνικής εμβέλειας.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.iba-greece-2014.com.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας είναι το σημαντικότερο παγκόσμιο συνέδριο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 1989 σε διαφορετικούς προορισμούς παγκοσμίως. Οι προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις φιλοξενήθηκαν στις ΗΠΑ (Utah, 2013), στην Ινδία (New Delhi, 2012), στον Καναδά (Ottawa, 2011), στη Γεωργία (Tbilisi, 2010), το Μεξικό (Monterrey, 2007), την Ιαπωνία (Nagano, 2006) και την Ιταλία (Riva del Garda, 2005).

Τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, στις 11.00 στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον θα διεξαχθεί Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου. Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ), Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης (Επιστημονικός Συντονιστής ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου), Karen Noyce (Πρόεδρος International Association for Bear Research and Management) και εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος (Γενικών Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών) και Νίκος Μπόκαρης (τμηματάρχης του Τμήματος Διοίκησης Θήρας και Προστασίας Θηραμάτων).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ολύμπιον και στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες
Για δηλώσεις συμμετοχής: 2310 433099 & στο [email protected]
Για δημοσιογράφους: Πάνος Στεφάνου 6946001618

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχή
Αθήνα στο «κόκκινο» από την Τετάρτη – Τριήμερο βροχοπτώσεων χωρίς ανάσα
Ειδικοί προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα, υψηλό κίνδυνο πλημμυρών και τριήμερη κακοκαιρία που χτυπά όλη τη χώρα από την Πέμπτη
Αθήνα στο «κόκκινο» από την Τετάρτη – Τριήμερο βροχοπτώσεων χωρίς ανάσα
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΑΠ: Επιτυχής Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΑΠ: Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» από την ΕΘΑΑΕ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.jpg
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Αγγελίνα (Λίνα) Λαζαρίδου
Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα ως εκπαιδευτικός. Αγαπήθηκε από τους μαθητές της και από τους συναδέλφους της.
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Αγγελίνα (Λίνα) Λαζαρίδου
Συλλαλητήριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
Καθηγητές για διώξεις: «Δυστοπικό» το νέο πειθαρχικό – Πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ
Η «Πανεπιστημιακή Εισαγγελία» αντικαθιστά την ΕΛΑΣ – «Επικίνδυνη θεσμική υποβάθμιση» ο ν.5224/2025 για την ασφάλεια στα ΑΕΙ
Καθηγητές για διώξεις: «Δυστοπικό» το νέο πειθαρχικό – Πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ