Thumbnail
Η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση

Την πρώτη σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η αναπαράσταση σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα του υπουργείου, Μ. Λεφαντζή, με τους δύο  διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες.
 
Η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά από τη ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες  και τον τρίτο τοίχο, ώστε να  επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.
 
Σήμερα, παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο  διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν  πρώτο  οι  Σφίγγες, στο δε δεύτερο  οι Καρυάτιδες. Οι εργασίες συντήρησης  και στερέωσης τους συνεχίζονται.
 
Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών
καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων