Thumbnail
Τι λένε τα στοιχεία από την έρευνα της Eurostat

Ουραγός στη χρήση του internet εμφανίζεται η Ελλάδα , καθώς υπολείπεται του μέσου όρους της ΕΕ των «28» σε πολλά ποιοτικά στοιχεία.  Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, περίπου το 1/3 ή και περισσότερο των ατόμων σε Ρουμανία (42%), Βουλγαρία (41%), Ελλάδα (36%), Ιταλία (34%), Πορτογαλία (33%), Κύπρο (32%) και Πολωνία (32%) δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.

Στην ΕΕ των «28», το 79% των νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο το 2013 και το 76% είχε ευρυζωνική σύνδεση στο internet, σε σύγκριση με 55% και 42% αντίστοιχα το 2007. Για τα περισσότερα άτομα η χρήση του διαδικτύου έχει γίνει μια τακτική δραστηριότητα, με το 62% των ατόμων να το χρησιμοποιούν κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα και ένα επιπλέον 10% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Από την άλλη, το 21% των πολιτών ανέφεραν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το internet σε σύγκριση με 37% το 2007.

 
 
Όσον αφορά στη χρήση του internet στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το 41% των ατόμων στην ΕΕ έχει  χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για συναλλαγές με τις δημόσιες αρχές ή υπηρεσίες το 2013 σύμφωνα με το in.gr.
 
 
Κυρίως για φορολογικές δηλώσεις (44%), αιτήσεις έκδοσης προσωπικών έγγραφων (20%), χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής ασφάλισης (16%), αλλά και εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή πανεπιστήμιο (9%) .
 
 
Το επίπεδο πρόσβασης σήμερα στο δαδίκτυο κυμαίνεται από 54% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία έως 95% στην Ολλανδία. Στα περισσότερα κράτη-μέλη, το ποσοστό πρόσβασης στο διαδίκτυο ήταν υψηλό το 2013 , με μερίδιο άνω του 90% στην Ολλανδία (95% των νοικοκυριών), το Λουξεμβούργο (94%), στη Δανία και στη Σουηδία (93%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βουλγαρία (54% ), Ελλάδα (56%) και Ρουμανία (58%). Το 2013, σε κάθε κράτος μέλος τουλάχιστον το ήμισυ των νοικοκυριών διέθετε ευρυζωνική σύνδεση, δηλαδή γρήγορο internet. Στη Φινλανδία το ποσοστό αυτό ήταν στο 88% και στη Γερμανία στο 85%.
 
 
Η πλειοψηφία των ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα  στη Δανία ανέρχεται στο 84%, στην Ολλανδία 83%, στο Λουξεμβούργο 82%, στη Σουηδία 81%, στη Φινλανδία 80% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 78%. Τα υψηλότερα ποσοστά των ατόμων που ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι κάθε μέρα, καταγράφονται στην Τσεχία (16%)μ στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Αυστρία (14%). Περίπου το 1/3 ή και περισσότερο των ατόμων σε Ρουμανία (42%), Βουλγαρία (41%), Ελλάδα (36%), Ιταλία (34%), Πορτογαλία (33%), Κύπρο (32%) και Πολωνία (32%) δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, ενώ σε έξι κράτη-μέλη το ποσοστό αυτό ήταν κάτω από 10%.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gerasimos_siasos
Οι σημαντικότερες ιατρικές ανακαλύψεις του 2024 - Mακροχρόνιες συνέπειες για την ιατρική επιστήμη και τη θεραπεία ασθενών
Οι εξελίξεις που ανοίγουν νέους δρόμους για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη πολλών ασθενειών
Οι σημαντικότερες ιατρικές ανακαλύψεις του 2024 - Mακροχρόνιες συνέπειες για την ιατρική επιστήμη και τη θεραπεία ασθενών