sxoleio dimotiko aigaleo
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ανακοινοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την εγκύκλιο σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο

«Ωράριο Εκπαιδευτικών

Το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία, ορίζεται βάσει του άρθρου 49, παρ. 1, περ. β, του ν. 4547/2018 (Α΄102).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 5 του ν. 4823/2021 (Α΄136) Υποδιευθυντής/ντρια ορίζεται στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν περισσότεροι από εκατόν είκοσι (120) μαθητές. Αν στις σχολικές μονάδες φοιτούν περισσότεροι από διακόσιους εβδομήντα (270) μαθητές, ορίζεται και δεύτερος Υποδιευθυντής/ντρια.

Επισημαίνεται ότι, οι Διευθυντές/τριες - Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων φροντίζουν ώστε όλοι/όλες οι εκπαιδευτικοί, συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων, να καλύπτουν πλήρως το διδακτικό ωράριό τους.

Ως προς το εργασιακό ωράριο σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται η σχετική διάταξη του άρθρου 245 του ν. 4512/2018 (Α΄5) σύμφωνα με την οποία ο/η εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παραμείνει στο σχολείο πέραν των έξι (6) ωρών.

Ως προς την ανάθεση διδασκαλίας από τον/την Διευθυντή/τρια ή τον/την Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας και των εξωδιδακτικών εργασιών ισχύουν τα όσα αναφέρονται στα άρθρα 100 και 101 του ν4823/2021 (Α’136) αντίστοιχα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Από ψυχίατρο οι εκπαιδευτικοί - Περιοδική επανεκτίμηση της ψυχολογικής τους κατάστασης
Περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έχουν καταγραφεί ως “αδυνατούντες” να ασκήσουν διδακτικό έργο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους
Από ψυχίατρο οι εκπαιδευτικοί - Περιοδική επανεκτίμηση της ψυχολογικής τους κατάστασης