synodos prytaneon
Στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων η Νίκη Κεραμέως - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου

Στη διάθεση της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων για ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου δήλωσε ότι βρίσκεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, μαζί με τον υφυπουργό, Άγγελο Συρίγο, και τον Γενικό Γραμματέα, Αποστόλη Δημητρόπουλο, συμμετείχαν στις εργασίες της Τετάρτης, με θέμα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός κα Κεραμέως εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Παπαϊωάννου, με αφορμή τις απειλές που δέχτηκε τις περασμένες ημέρες και κάλεσε τη Σύνοδο Πρυτάνεων να τοποθετηθεί σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά στη λειτουργία του ακαδημαϊκού χώρου και της Δημοκρατίας μας ευρύτερα.

Στη συνέχεια η υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου

Η υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικό μέρος της οποίας έχει ήδη εμβολιαστεί με 3η δόση, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, εξασφαλίζουν τη συνέχιση της εξαιρετικής πορείας της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου. 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναφέρθηκε στη δυνατότητα των φοιτητών που νοσούν, να δώσουν εξετάσεις σε χρόνο που θα καθορισθεί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες και διευκρίνισε ότι στην εφαρμογή edupass καταγράφονται κατά τρόπο έγκυρο και διαφανή τα κρούσματα.

Τέλος, τόσο η υπουργός όσο και ο υφυπουργός ευχαρίστησαν τις/τους Πρυτάνεις για τη συνεργασία ιδιαιτέρως δε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχάρησαν φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική λειτουργία των Πανεπιστημίων κατά το ιδιαίτερο αυτό εξάμηνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις