foitites-aei-panepisthmia-amfitheatro2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας - Οι φοιτητές που νοσούν από κορονοϊό θα εξετάζονται μετά το τέλος της εξεταστικής ή σε άλλη ημερομηνία

Δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από κορονοϊό θα έχουν οι φοιτητές, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία. Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass(https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

Πώς θα συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι: πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσω του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη ασπίδα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Δένδιας
Δένδιας για στρατιωτική θητεία: «Μέχρι τώρα, τη λέμε αγγαρεία, στην πραγματικότητα είναι παρωδία»
Δένδιας: «Η θητεία ήταν παρωδία – Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές για τον Στρατό των Πολιτών»
Δένδιας για στρατιωτική θητεία: «Μέχρι τώρα, τη λέμε αγγαρεία, στην πραγματικότητα είναι παρωδία»
Ποσειδώνος
Καιρός: Προειδοποίηση για πλημμύρες από τον Θοδωρή Κολυδά – Στο «στόχαστρο» ισχυρή κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους έως το Σάββατο
Καιρός: Προειδοποίηση για πλημμύρες από τον Θοδωρή Κολυδά – Στο «στόχαστρο» ισχυρή κακοκαιρία