Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
vouli
Menelaos Myrillas / SOOC
Παράταση προθεσμίας για τη μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», αναφέρεται:

Προθεσμία μετατροπής των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Προθεσμία υποβολής προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης για πιστοποίηση - Τροποποίηση περ. α) και β) παρ. 17 άρθρου 169 ν. 4763/2020 1. περ. α) παρ. 17 του άρθρου 169 του ν. 4763/2020 (Α 254), οποία περιέχονται μεταβατικές διατάξεις, επέρχονται οι Τροποποιήσεις: α) τροποποιείται Πρώτο εδάφιο, ως προς καταληκτική ημερομηνία προθεσμίας οποίας τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και (2) δύνανται να μετατραπούν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης του ν. 4763/2020, τροποποίηση των αδειών λειτουργίας Τους, λόγω προσαρμογής στις διατάξεις του άρθρου 53 του ίδιου νόμου, β) τροποποιείται δεύτερο εδάφιο, ως προς ημερομηνία παρέλευση οποίας ανακαλούνται οι άδειες των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και (2), που προσαρμόστηκαν στις λόγω διατάξεις, και περ. α) παρ. 17 του άρθρου 169 διαμορφώνεται ως εξής:

«17. α) Η μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και (2) Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα άρθρο 53, δύναται να πραγματοποιηθεί για Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που έχουν αδειοδοτηθεί κατά δημοσίευση του παρόντος, τροποποίηση των αδειών λειτουργίας τους, λόγω προσαρμογής τους στις διατάξεις του άρθρου 53, έως τις 31,3.2022.’Υοτερα από τις 31.3.2022 ανακαλούνται οι άδειες των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και (2), που προσαρμόστηκαν στις λόγω διατάξεις.».

2. Η περ. β) παρ. 17 του άρθρου 169 του ν. 4763/2020, τροποποιείται, ως προς ημερομηνία από οποία τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που υποχρεούνται να υποβάλουν προς πιστοποίηση τα προγράμματά τους, σύμφωνα παρ. 1 του άρθρου 57 του ίδιου νόμου, υποχρεούνται να παρέχουν πιστοποιημένα προγράμματα, και περ. β) παρ. 17 του άρθρου 169 διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Από 31.3.2022, τα Κ.Δ.Β.Μ., που υποχρεούνται να υποβάλουν προς πιστοποίηση τα προγράμματά τους, σύμφωνα παρ. 1 του άρθρου 57, υποχρεούνται να παρέχουν πιστοποιημένα προγράμματα.».

3. Οι ρυθμίσεις του παρόντος Ισχύουν από 30η.11.2021.

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τους γονείς αρνητές

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι οι γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και δύο χρόνια, καθώς και χρηματικό πρόστιμο.

Αναλυτική ενημέρωση εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης