Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

To eTwinning αφορά στην ενεργό πολιτότητα, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς. Γι’ αυτό φέτος, με αφορμή την ημέρα του eTwinning. εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κλήθηκαν να γιορτάσουν την διαφορετικότητα.

Από τις 18 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου, το eTwinning μέσω της εκστρατείας “Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα” θέλησε να ανακαλύψει τι σκέφτονται οι νέοι όλης της Ευρώπης σχετικά με τη διαφορετικότητα Οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν συζητήσεις στις τάξεις τους, ζητώντας από τους μαθητές να σκεφτούν: “Πώς ορίζετε τη διαφορετικότητα;”, “Πώς μπορούμε να τη διατηρήσουμε;” και “Πώς μπορούμε να προάγουμε τη διαφορετικότητα;” και στη συνέχεια δημιούργησαν σύντομα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα (www.etwinning.net).

Η Ελλάδα συμμετείχε με πάνω από 40 βίντεο τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΕΥΥ eTwinning (www.etwinning.gr).

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία,-βλέποντας την ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην παραπάνω δράση και τον μεγάλο αριθμό έργων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά πάνω στα θέματα της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και του προσφυγικού, θα απονείμει ένα Ειδικό Βραβείο σε ένα eTwinningέργο με θέμα την «Ενεργό Πολιτότητα και Ανεκτικότητα». στο πλαίσιο του 11ου Εθνικoύ Διαγωνισμού eTwinning.

Απαραίτητη προϋπόθεση το έργο να έχει λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Αιτήσεις Συμμετοχής για Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για τα έργα eTwinning 2015-16 που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό και στα Ευρωπαϊκά βραβεία γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
«Χρειάζεται τεχνοκρατική συζήτηση» σημειώνει ο υφυπ. Παιδείας - Γιατί δεν μπαίνουν στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για την αυτοκτονία των δύο κοριτσιών στην Ηλιούπολη
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
«Δεν θα με αλλάξει το σύστημα»: Δεν ακολούθησε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα, ευχαριστώντας τους γονείς του για τις αξίες που του μετέδωσαν
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εργασίας
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus
Φανερός μισθός από την αρχή, παρελθόν η ερώτηση «πόσα παίρνατε πριν» και οι διακρίσεις φύλου στις προκηρύξεις
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus