Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 

Ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής

Ρυθμίσεις προς αντιδραστική κατεύθυνση σε μια σειρά από θέμα που αφορούν κυρίως την Ειδική Αγωγή και τη φοιτητική μέριμνα περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον οργανισμό διά βίου μάθησης που συζητείται από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώνεται σήμερα.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα για την Ειδική Αγωγή που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και τόνισε ότι με τις διατάξεις του επιχειρούνται αλλαγές σε πολύ αντιδραστική κατεύθυνση, οι οποίες θα χειροτερεύσουν την κατάσταση, αφού βασικός άξονας είναι η σταδιακή απαγκίστρωση του κράτους από την ευθύνη να εξασφαλίζει τη λειτουργία των ειδικών σχολείων με το μόνιμο προσωπικό και τις αναγκαίες υποδομές.

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει η ρύθμιση για την Ειδική Αγωγή είναι επακρής λόγος για να το καταψηφίσουμε είπε ο Γ. Γκιόκας, τονίζοντας: «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντιεπιστημονικές και απαράδεκτες και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των σχολείων Ειδικής Αγωγής».

Προωθείται, είπε, η γενικευμένη ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε γενικά σχολεία, χωρίς κριτήρια και θα ακολουθηθεί μια μακροχρόνια και ψυχοφθόρα διαδικασία αξιολόγησης αυτών των παιδιών και ταυτόχρονα αποψιλώνονται τα ειδικά σχολεία από το προσωπικό τους, αφού αυτό θα πρέπει να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο και από επιτροπή σε επιτροπή, προκειμένου να συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης και υποστήριξης των παιδιών.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί και στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, βιβλιοθήκες), αφού δεν ικανοποιούνται στο ελάχιστο οι ανάγκες των φοιτητών και των σπουδαστών και είπε ότι γι' αυτό το λόγο το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένη τροπολογία (θα συζητηθεί σήμερα) που αφορά στη δυνατότητα μετεγγραφής για φοιτητές και σπουδαστές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, για μονογονεϊκές οικογένειες, για οικογένειες ανέργων, πολύτεκνων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και βέβαια για φοιτητές που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η σχετική τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση, είπε ο Γ. Γκιόκας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και την ίδια στιγμή με τις διατάξεις για την αξιοποίηση του ΕΙΝ ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη παράδοση των δομών του στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ κατέθεσε, επίσης, και δύο τροπολογίες που αφορούν σε θέματα προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emak_0.jpg
Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τρεις αγνοούμενους ορειβάτες από τα Χριστούγεννα
Σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή ΕΜΑΚ και drone – Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες
Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τρεις αγνοούμενους ορειβάτες από τα Χριστούγεννα
θέατρο
Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα το Σάββατο – Απεργιακή κινητοποίηση ηθοποιών και μουσικών
Στο πλευρό των εργαζομένων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος – Αίτημα η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα το Σάββατο – Απεργιακή κινητοποίηση ηθοποιών και μουσικών
Σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησης του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Σέρρες: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Σέρρες: Έρευνες και από αέρος για τον εντοπισμό του 45χρονου πυροσβέστη
Σέρρες: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου