Thumbnail
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΕΛΜΕ Τρικάλων

 

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Μαΐου, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε βαρύ κλίμα απογοήτευσης και απαξίωσης, εξ αιτίας των πρόσφατων χειρισμών από την ηγεσία της ΟΛΜΕ και από τις κυρίαρχες παρατάξεις. Σε συνδυασμό με την απραξία του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη μεγάλη αντίφαση να συγκεντρώνονται σε Γ.Σ. εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και να ψηφίζουν μόνο 396, 47 λιγότεροι και από τους μόλις 443 του περασμένου Δεκεμβρίου, που είχαν ψηφίσει για το Δ.Σ.

Κι ενώ όλες οι παρατάξεις είδαν να μειώνονται οι ψήφοι τους, η ΠΑΣΚ κινητοποίησε σχεδόν όλο το στελεχικό της δυναμικό (αιρετούς, διευθυντές, παλαιούς συνδικαλιστές), και κατάφερε να σημειώσει άνοδο και να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει όσους νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει εύκολα με τα κόμματα και τους μηχανισμούς που είχαν δημιουργηθεί τόσα χρόνια πριν.

Η Αγωνιστική Κίνηση, αν και προσπάθησε να κινηθεί μέσα σε δυσμενείς συνθήκες (Εξετάσεις, κλειστά σχολεία, απογοήτευση), δίνοντας το μήνυμα της οργάνωσης και της αντίστασης για τους αγώνες που πρέπει να ξεκινήσουν και την οργάνωση που πρέπει να δημιουργηθεί, είδε μια ελαφρά μείωση στις ψήφους της.

Όμως, τα προβλήματα, όπως και οι αγώνες είναι μπροστά μας! Μας ετοιμάζουν ένα φριχτό μέλλον, με υπεραριθμίες, κλείσιμο σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις, απολύσεις, και πρέπει να αντιδράσουμε! Μόνο η οργάνωση των εκπαιδευτικών μπορεί να σταματήσει την επίθεση, καμιά ηγεσία και καμιά ανάθεση.

Ήδη, για την επόμενη εβδομάδα, η Αγωνιστική Κίνηση σχεδιάζει συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά μας.

Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Τρικάλων

 

Τα αποτελέσματα. Σε παρένθεση, τα αποτελέσματα στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ, τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ ακολουθούν τα αποτελέσματα του 2011 για το προηγούμενο συνέδριο.

 

ΔΑΚΕ: 140 (178)/2 αντιπρόσωποι, 188/2

ΕΣΑΚ: 86 (97)/1 αντιπρόσωπος,  93/1

ΠΑΣΚ: 73 (49)/1 αντιπρόσωπος, 130/2

Πρωτοβουλία: 59 (70)/0,           39/0

Αγωνιστική Κίνηση: 29 (36)/0,    20/0

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα
Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα