Thumbnail
Ενας διάλογος συναδέλφων, σε ένα σχολείο για την επιστράτευση και την απεργία

 

Ο διαλογος  που ακολουθει  εγινε στο σχολειο μου την Τεταρτη 15/5/13 το πρωι με δεδομενη την αποφαση (92% υπερ της εισηγησης της ΟΛΜΕ) των συνελευσεων των ΕΛΜΕ . Εγινε μεσα στην αιθουσα διαδασκοντων παρουσια 30 συναδελφων. 
Συναδελφισσα Χ : "Συναδελφοι το Σεπτεμβριο δεν θα εχω ωρες διδασκαλιας στο σχολειο και επομενως θα μετατεθω. Αν με στειλουν στην επαρχια θα παραιτηθω γιατι εχω οικογενεια και αρρωστους γονεις"
Ναβις : " Μπορεις να το αποφυγεις αυτο αν απεργησεις την Παρασκευη οπως θα κανω εγω"
Συν. Χ: '' Noμιζεις οτι η απεργια αυτη θα εχει μαζικη συμμετοχη;"
Ναβις : " Αν εχει μαζικη συμμετοχη τοτε η κυβερνηση θα υποχωρησει και επομενως δεν θα ισχυσουν αυτα τα μετρα το Σεπτεμβριο. Θα νικησουμε και εσυ δεν θα χασεις τη θεση σου"
Συν Χ : " Μαλλον ομως η απεργια ΔΕΝ θα εχει μαζικη συμμετοχη. Ξερεις τι εγινε το 1990; Απηργησαν λιγοτεροι απο 100"
Ναβις : "Αν η απεργια δεν εχει μαζικη συμμετοχη τοτε η κυβερνηση θα μας  νικησει και οσοι απεργησουμε θα απολυθουμε. Ισως παμε και μερικες ημερες φυλακη. Οσοι ομως απολυθουμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα βγουμε τελικα κερδισμενοι"
ΣυνΧ : "Γιατι;"
Ναβις : " Αν η απεργια δεν εχει μαζικη συμμετοχη τοτε το Σεπτεμβριο θα απολυθουν δεκαδες χιλιαδες λογω ωραριου. Την Παρασκευη θα απολυθουν ελαχιστοι ( 100, 200, 300 ;) λογω απεργιας. Η απολυση αυτη ειναι παρανομη γιατι η επιταξη ειναι αντισυνταγματικη. Καποια στιγμη οι απολυσεις αυτες θα ακυρωθουν και οι συναδελφοι θα επιστρεψουν στη θεση τους και θα παρουν ολα τα χαμενα ημερομισθια"
Συν Χ : "Γιατι θα επιστρεψουν στη θεση τους ;'
Ναβις : " Αφου θα απολυθουν την Παρασκευη δεν θα χαρακτηρισθουν υπεραριθμοι. Δεν θα μετατεθουν. Δεν θα τους πιασουν τα μετρα. Θα ειναι εξω απο καθε τετοια διαδικασια. Οταν λοιπον ακυρωθει η απολυση τους τοτε θα επιστρεψουν εκει που βρισκονταν οταν απολυθηκαν παρανομα. Δεδομενου μαλιστα οτι θα ειναι λιγοι , το χρηματικο κοστος για να αποκατασταθουν θα ειναι μικρο. Οποιος ή οποια απολυθει την Παρασκευη δεν θα ανηκει πια στη πολυαριθμη μαζα των υπεραριθμων ( ισως δεκα χιλιαδες) αλλα στην ολιγομελη ομαδα των απολυμενων λογω απεργιας. Θα ανηκει σε ειδικη κατηγορια ολιγομελη. Μια νεα κυβερνηση που θα θελει να το "παιξει" προοδευτικη θα αποκαταστησει τους λιγους αυτους απολυμενους λογω απεργιας . Ακομα ομως και τα δικαστηρια μπορει να ακυρωσουν τις απολυσεις, αφου προκειται για μια ολιγομελη ειδικη κατηγορια "
Συν Χ : " Με προβληματισες. Ισως εχεις δικιο. Ισως με συμφερει να απολυθω την Παρασκευη και να μπω στην ειδικη κατηγορια των απολυμενων λογω απεργιας"
 
 Με αφορμη αυτο το διαλογο ( εγινε πραγματικα ) σκεφτομαι οτι ο  στοχος ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ  ειναι ρεαλιστικοτατος. Αρκει να εξηγηθει σε οσους κινδυνευουν να απολυθουν το Σεπτεμβριο οτι ειναι προτιμοτερο να απολυθουν ΤΩ ΡΑ ως απεργοι , παρα το Σεπτεμβριο ως υπεραριθμοι. Αυτοι οι συναδελφοι αποτελουν νομιζω τον πραγματικο πυρηνα στηριξης της απεργιας. Δεν ειναι ουτε Μοτζαχεντιν , ουτε ηρωες. Ειναι απλοι εργαζομενοι που αντιλαμβανονται οτι η συμμετοχη στην απεργια θα τους ωφελησει σε καθε περιπτωση ( ειτε η απεργια νικησει , ειτε ηττηθει ) .  Γιατι ειναι προτιμοτερο να απολυθουν τωρα ως απεργοι παρα το Σεπτεμβριο ως υπεραριθμοι . Αρα πρεπει να γινουν αμεσα γενικες συνελευσεις και να αποφασιστει ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, οσο υπαρχει επιταξη 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eforia
Αδιέξοδο για 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ: Το νομικό κενό που τους κρατά εκτός Δημοσίου και επαγγελμάτων
Ένα χρόνιο θεσμικό πρόβλημα υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης
Αδιέξοδο για 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ: Το νομικό κενό που τους κρατά εκτός Δημοσίου και επαγγελμάτων
lekseis
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
Tα ορθογραφικά λάθη δεν αποτελούν ένδειξη έλλειψης παιδείας, αλλά δείχνουν την πολυπλοκότητα της ελληνικής γλώσσας.
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
καπακια
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
Ανοίγεις ένα παγωμένο ανθρακούχο ποτό. Αν έχεις κουνήσει το μπουκάλι, το καπάκι εκτοξεύεται! Τι μηχανισμός το προκαλεί;
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
athitismos-treximo.jpg
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα
Το ιαπωνικό περπάτημα είναι η νέα παγκόσμια τάση γυμναστικής που ενισχύει την υγεία και τη φυσική κατάσταση με μόλις 30 λεπτά άσκησης, χωρίς εξοπλισμό
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα