ειδικη αγωγή
Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                      Μαρούσι 11 – 04 – 2013                                                                                                          

        ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                    Αρ. Πρ.: 64

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                   Προς:

Τηλ. Fax: 210 8020788                Μέλη του Συλλόγου

Κιν :    6932628101                                                                Κοινοποίηση:

Πληροφορίες: Καββαδία Φ.                                                               ΔΟΕ

             Θέμα: «Προκήρυξη δίωρης (διευκολυντικής) στάσης εργασίας την ΤΡΙΤΗ 16 – 4 – 2013 για συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π. Ε. & Ε. Λ. Μ. Ε. της Αττικής στο ΥΠΑΙΘΠΑ ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών».

Τρίτη 16 Απρίλη κατεβαίνουμε όλοι-ες στο ΥΠΑΙΘΠΑ !

Συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας (στάση μετρό Νερατζιώτισσα) στις 13:00

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων !

Γενικός ξεσηκωμός τώρα !

          Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π. & Δ. Εκπαίδευσης σκοπεύει να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

           Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι: «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...». Για όποιον/α διατηρεί ακόμα αμφιβολίες, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργειες του Υπουργείου με τη φράση : «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές Εκπ/σης κλήθηκαν κατεπειγόντως να …απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας των σχολείων σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών» έχοντας προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη!

Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής : μιλάμε για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο !

   Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Επομένως, το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

       Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.

      Στην κινητοποίησή μας της Τετάρτης 10 – 4 – 2013 (παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής), οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κο Γκίνη, πέρα από το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι: « δεν είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής να προτείνει στο ΥΠΑΙΘΠΑ μείωση των οργανικών θέσεων (συνολικά) για την περιφέρεια Αττικής», ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί για τις προθέσεις και τις τελικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα της επιχειρούμενης κατάργησης χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

     Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, Ομοσπονδίες, Συλλόγους Π. Ε., ΕΛΜΕ, γονεϊκούς φορείς, αποφασιστικά και ενωτικά να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 16 Απρίλη, 13:00  (στάση μετρό Νερατζιώτισσα) με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου και  την καλύτερη δυνατή επιτυχία του, κηρύσσουμε δίωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας (τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις δύο πρώτες του απογευματινού). Κηρύσσουμε μια επιπλέον ώρα στάση εργασίας (τρίωρη) για όποιον-α συνάδελφο του ολοήμερου επιθυμεί να την αξιοποιήσει για να διευκολύνει τη συμμετοχή του.

        Επίσης την Παρασκευή 19 – 4 – 2013 συγκεντρωνόμαστε στο ΥΠΑΙΘΠΑ για την υπεράσπιση της Ειδικής Αγωγής.

Αγωνιζόμαστε για :

  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά
  • Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων