MATHITES
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων»

Η ΕΛΜΕ Λήμνου με σχετική της ανακοίνωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου Δήμου Λήμνου σχετικά με την υποβίβαση του 6θεσιου Δημοτικού Σχολείου σε 5θέσιο.

«Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους».

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει την κατηγορηματική αντίθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου στην υποβίβαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου σε 5θέσιο από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κοινωνικό, οικονομικό, παιδαγωγικό γεωγραφικό-μορφολογικό κριτήριο. Το Σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως 6θέσιο καθώς παραλαμβάνει μαθητές από 4 περιφερειακά χωριά (Πλάκα, Παναγιά, Καλλιόπη και Ρεπανίδι). Η υποβίβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του σχολείου λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, έλλειψης δασκάλων ειδικοτήτων και ένταξης και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων. 

Απαιτούμε :

• Να γίνει άμεση κατάργηση του ισχύοντος αντιπαιδαγωγικού και προβληματικού νόμου και των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν τον υποβιβασμό του σχολείου σε 5θέσιο και ζητάμε την λειτουργία του ως 6θέσιο.Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε πλήρη και ποιοτική εκπαίδευση.

• Τον ορισμό σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν με ασφάλεια και συνέπεια τους μαθητές από και προς το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου Δεν δεχόμαστε ημίμετρα που καλύπτουν τις με-τακινήσεις των μαθητών/τριών με λεωφορεία της γραμμής, με εξωσχολικούς επιβάτες, ασταθή και αμφίβο-λα δρομολόγια, αλλαγές λεωφορείων στη μέση του πουθενά χωρίς επιτήρηση.

• Κάλυψη όλων των θέσεων ειδικοτήτων και ένταξης με μόνιμους διορισμούς δασκάλων. Η διδασκαλία των ειδικοτήτων έχει γίνει πλέον ανύπαρκτη πολυτέλεια για το σχολείο μας.

• Συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται μόνο μετά από προσωπικές πρωτοβουλίες γονέων και δασκάλων.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων. Κάτω τα χέρια από την Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027