MATHITES
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων»

Η ΕΛΜΕ Λήμνου με σχετική της ανακοίνωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου Δήμου Λήμνου σχετικά με την υποβίβαση του 6θεσιου Δημοτικού Σχολείου σε 5θέσιο.

«Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους».

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει την κατηγορηματική αντίθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου στην υποβίβαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου σε 5θέσιο από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κοινωνικό, οικονομικό, παιδαγωγικό γεωγραφικό-μορφολογικό κριτήριο. Το Σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως 6θέσιο καθώς παραλαμβάνει μαθητές από 4 περιφερειακά χωριά (Πλάκα, Παναγιά, Καλλιόπη και Ρεπανίδι). Η υποβίβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του σχολείου λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, έλλειψης δασκάλων ειδικοτήτων και ένταξης και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων. 

Απαιτούμε :

• Να γίνει άμεση κατάργηση του ισχύοντος αντιπαιδαγωγικού και προβληματικού νόμου και των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν τον υποβιβασμό του σχολείου σε 5θέσιο και ζητάμε την λειτουργία του ως 6θέσιο.Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε πλήρη και ποιοτική εκπαίδευση.

• Τον ορισμό σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν με ασφάλεια και συνέπεια τους μαθητές από και προς το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου Δεν δεχόμαστε ημίμετρα που καλύπτουν τις με-τακινήσεις των μαθητών/τριών με λεωφορεία της γραμμής, με εξωσχολικούς επιβάτες, ασταθή και αμφίβο-λα δρομολόγια, αλλαγές λεωφορείων στη μέση του πουθενά χωρίς επιτήρηση.

• Κάλυψη όλων των θέσεων ειδικοτήτων και ένταξης με μόνιμους διορισμούς δασκάλων. Η διδασκαλία των ειδικοτήτων έχει γίνει πλέον ανύπαρκτη πολυτέλεια για το σχολείο μας.

• Συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται μόνο μετά από προσωπικές πρωτοβουλίες γονέων και δασκάλων.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων. Κάτω τα χέρια από την Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες