MATHITES
«Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων»

Η ΕΛΜΕ Λήμνου με σχετική της ανακοίνωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου Δήμου Λήμνου σχετικά με την υποβίβαση του 6θεσιου Δημοτικού Σχολείου σε 5θέσιο.

«Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους».

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει την κατηγορηματική αντίθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου στην υποβίβαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου σε 5θέσιο από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κοινωνικό, οικονομικό, παιδαγωγικό γεωγραφικό-μορφολογικό κριτήριο. Το Σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως 6θέσιο καθώς παραλαμβάνει μαθητές από 4 περιφερειακά χωριά (Πλάκα, Παναγιά, Καλλιόπη και Ρεπανίδι). Η υποβίβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του σχολείου λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, έλλειψης δασκάλων ειδικοτήτων και ένταξης και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων. 

Απαιτούμε :

• Να γίνει άμεση κατάργηση του ισχύοντος αντιπαιδαγωγικού και προβληματικού νόμου και των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν τον υποβιβασμό του σχολείου σε 5θέσιο και ζητάμε την λειτουργία του ως 6θέσιο.Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε πλήρη και ποιοτική εκπαίδευση.

• Τον ορισμό σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν με ασφάλεια και συνέπεια τους μαθητές από και προς το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου Δεν δεχόμαστε ημίμετρα που καλύπτουν τις με-τακινήσεις των μαθητών/τριών με λεωφορεία της γραμμής, με εξωσχολικούς επιβάτες, ασταθή και αμφίβο-λα δρομολόγια, αλλαγές λεωφορείων στη μέση του πουθενά χωρίς επιτήρηση.

• Κάλυψη όλων των θέσεων ειδικοτήτων και ένταξης με μόνιμους διορισμούς δασκάλων. Η διδασκαλία των ειδικοτήτων έχει γίνει πλέον ανύπαρκτη πολυτέλεια για το σχολείο μας.

• Συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται μόνο μετά από προσωπικές πρωτοβουλίες γονέων και δασκάλων.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων. Κάτω τα χέρια από την Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EIDIKI-AGOGI
Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη σε μια «αναδιορθωτική» αποδόμηση στον βωμό της «συνεκπαίδευσης»
Παράλληλη Στήριξη και Τμήμα Ένταξης εξισώνονται, αλληλοκαλύπτονται και εν τέλει οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής καταλήγουν περιφερόμενες και...
Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη σε μια «αναδιορθωτική» αποδόμηση στον βωμό της «συνεκπαίδευσης»
δασκαλα
Υπουργείο Παιδείας: Απαλλάσσεται Διευθύντρια σχολείου - Για ποιο λόγο
Απομακρύνεται από τη θέση της διευθύντρια σχολείου – Η επίκληση σε «πλημμελή άσκηση καθηκόντων» και το χρονικό της υπόθεσης
Υπουργείο Παιδείας: Απαλλάσσεται Διευθύντρια σχολείου - Για ποιο λόγο