MATHITES
«Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων»

Η ΕΛΜΕ Λήμνου με σχετική της ανακοίνωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου Δήμου Λήμνου σχετικά με την υποβίβαση του 6θεσιου Δημοτικού Σχολείου σε 5θέσιο.

«Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους».

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει την κατηγορηματική αντίθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου στην υποβίβαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου σε 5θέσιο από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κοινωνικό, οικονομικό, παιδαγωγικό γεωγραφικό-μορφολογικό κριτήριο. Το Σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως 6θέσιο καθώς παραλαμβάνει μαθητές από 4 περιφερειακά χωριά (Πλάκα, Παναγιά, Καλλιόπη και Ρεπανίδι). Η υποβίβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του σχολείου λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, έλλειψης δασκάλων ειδικοτήτων και ένταξης και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων. 

Απαιτούμε :

• Να γίνει άμεση κατάργηση του ισχύοντος αντιπαιδαγωγικού και προβληματικού νόμου και των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν τον υποβιβασμό του σχολείου σε 5θέσιο και ζητάμε την λειτουργία του ως 6θέσιο.Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε πλήρη και ποιοτική εκπαίδευση.

• Τον ορισμό σχολικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν με ασφάλεια και συνέπεια τους μαθητές από και προς το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου Δεν δεχόμαστε ημίμετρα που καλύπτουν τις με-τακινήσεις των μαθητών/τριών με λεωφορεία της γραμμής, με εξωσχολικούς επιβάτες, ασταθή και αμφίβο-λα δρομολόγια, αλλαγές λεωφορείων στη μέση του πουθενά χωρίς επιτήρηση.

• Κάλυψη όλων των θέσεων ειδικοτήτων και ένταξης με μόνιμους διορισμούς δασκάλων. Η διδασκαλία των ειδικοτήτων έχει γίνει πλέον ανύπαρκτη πολυτέλεια για το σχολείο μας.

• Συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται μόνο μετά από προσωπικές πρωτοβουλίες γονέων και δασκάλων.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των δυο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρί-ου στις 11:00 στο Επαρχείο Λήμνου. Θα είμαστε όλοι εκεί. Το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί σε ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης οικονομικών πόρων. Κάτω τα χέρια από την Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γιατί αποκλείονται Διευθυντές και Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ από τις μετατάξεις – Τι απαντά ο Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram για την Πρωτομαγιά 2026
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Eurovision και... εργασιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτομαγιάτικο βίντεο για τον απολογισμό έργου
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»