αξιολόγηση-εκπαιδευτικών
ΑΣΕ: ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ ας αφήσουν τα προσκόμματα που βάζουν και ας προχωρήσουν σ` αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν

Καταγγελία κατά των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ, ότι δεν θέλουν να υλοποιήσουν απόφαση της ΓΣ του σωματείου, κάνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) της ΣΤ ΕΛΜΕ.

Οπως υποστηρίζει η ΑΣΕ,  στην ΣΤ` ΕΛΜΕ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ θέτουν προσκόμματα προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση της ΓΣ 16/04/24, στην οποία αποφασίστηκε κήρυξη από το σωματείο μας Απεργίας-Αποχής από την ατομική αξιολόγηση.

«Τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, να είναι στήριγμα των συναδελφισσών/φων εκπαιδευτικών σε κάθε τους πρόβλημα μικρό και μεγάλο. Όχι μόνο δεν πρέπει να κωλυσιεργούν για να πάρουν αποφάσεις αλλά ούτε πρέπει να τους περνάει από το μυαλό να μην υλοποιούν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, πόσο μάλλον όταν πρέπει να προστατευθούν συνάδελφοι από αποφάσεις δικαστηρίων.», αναφέρει η ΑΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι

Στις 14/5/24 πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ 16/04/24, στην οποία αποφασίστηκε κήρυξη από το σωματείο μας Απεργίας-Αποχής από την ατομική αξιολόγηση. Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί από πολλές άλλες ΕΛΜΕ της χώρας. Ωστόσο στην ΣΤ` ΕΛΜΕ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ θέτουν προσκόμματα προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση. Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη όταν στα σχολεία της ΕΛΜΕ μας έχουμε και νεοδιόριστους συναδέλφους που δίνουν μαχητικά τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση. Τον αγώνα αυτόν τον δίνουν για όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους δεδομένου ότι από του χρόνου η ατομική αξιολόγηση έρχεται για όλους.

Η ΓΣ είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του σωματείου και οι αποφάσεις της υπερέχουν σαφώς εκείνων που λαμβάνονται από το ΔΣ. Άλλωστε, η προκήρυξη της κινητοποίησης αυτής δεν μπαίνει αντιπαραθετικά αλλά αντιθέτως συνεπικουρεί στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την εκδίκαση της μιας προσφυγής του Υπουργείου μέχρι τη θέση σε ισχύ της επόμενης Απεργίας-Αποχής από την ΟΛΜΕ ή την ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΣΤ ΕΛΜΕ σε ένα ακόμα δείγμα απαράδεκτης, αυταρχικής, αντισυνδικαλιστικής και αντικαταστατικής συμπεριφοράς, έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να πέσει το σωματείο σε πλήρη αδράνεια και αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης των ίδιων των μελών του σωματείου. Χαρακτηριστική είναι η στάση και των υπολοίπων μελών του ΔΣ τα οποία επικροτούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του προέδρου. Για παράδειγμα, νεοδιόριστη εκλεγμένη με την ΔΑΚΕ στο ΔΣ θεωρεί σκόπιμο να ενημερώνει πόσο υπερήφανη νιώθει που όχι μόνο αξιολογήθηκε αλλά και έλαβε και άριστα κατά την αξιολόγησή της, λες και το προσωπικό της πάθος για την αξιολόγηση υπερέχει της συλλογικής απόφασης για κήρυξη Απεργίας-Αποχής.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η στάση της εκπροσώπου των ΣΥΝΕΚ η οποία όχι μόνο δεν παίρνει θέση για τον τρόπο που θα προχωρήσει το σωματείο στα επόμενα βήματα, αλλά λειτουργεί ως τέταρτη έδρα της ΔΑΚΕ στο ΔΣ. Η επιχειρηματολογία της αν δεν υπαγορεύεται από την ΔΑΚΕ τότε θα πρέπει να είναι αντιγραφή της. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος αναγνωρίζει την προσφορά της στην παράταξή του όταν αναφωνεί «Δεν περνάει πρόταση της ΑΣΕ, έχουμε πλειοψηφία!».

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους συναδέλφους. Στόχος τους είναι η εκ των πραγμάτων διάλυση του σωματείου, το οποίο μάλιστα θέλουν και επιδιώκουν να μην ξανασυνεδριάσει. Βέβαια ακόμα και όταν συνεδριάζει το ΔΣ δεν έχουν φέρει ποτέ ούτε μια πρόταση. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να μην περάσει καμιά πρόταση της ΑΣΕ για οποιαδήποτε κινητοποίηση του σωματείου.

Συναδέλφισσες/οι,

Τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, να είναι στήριγμα των συναδελφισσών/φων εκπαιδευτικών σε κάθε τους πρόβλημα μικρό και μεγάλο. Όχι μόνο δεν πρέπει να κωλυσιεργούν για να πάρουν αποφάσεις αλλά ούτε πρέπει να τους περνάει από το μυαλό να μην υλοποιούν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, πόσο μάλλον όταν πρέπει να προστατευθούν συνάδελφοι από αποφάσεις δικαστηρίων.

Οφείλουμε να καταδικάσουμε τον καιροσκοπικό συνδικαλισμό και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα το ΔΣ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ ας αφήσουν τα προσκόμματα που βάζουν και ας προχωρήσουν σ` αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Πάντως, εφόσον παρήλθε εύθετος χρόνος από τη λήψη της απόφασης (να σημειώσουμε ότι είναι υπογεγραμμένη ως απόφαση της ΓΣ τόσο από τη δικαστικό που ήταν παρούσα όσο και από τον ίδιο τον πρόεδρο) και εφόσον έχουν κληθεί επανειλημμένα ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν οι αγωνιστικές αποφάσεις των συναδέλφων, τα εκλεγμένα με την ΑΣΕ μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας θα προχωρήσουν σε υλοποίηση της απόφασης έστω και χωρίς την υπογραφή του προέδρου.

  • Όλοι ενωμένοι, αφήνουμε στην άκρη την τρομοκρατία που προσπαθεί να ασκήσει το Υπουργείο και τη μοιρολατρία και την απογοήτευση που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.

  • Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iereas
Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Αρχιμανδρίτης έκλεισε ερωτικό ραντεβού με ιερόδουλη και την κακοποίησε σεξουαλικά
Η 34χρονη πήγε στο νοσοκομείο και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες
Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Αρχιμανδρίτης έκλεισε ερωτικό ραντεβού με ιερόδουλη και την κακοποίησε σεξουαλικά