Εκπαιδευτικοί Χανίων: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο
Alexandros Michailidis / SOOC
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από τα δικαστήρια Χανίων, στις 9:00 π.μ.

Την Τρίτη 26/3 που επαναλαμβάνεται η δίκη μετά τις απανωτές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας σε δικαστήρια ώστε να κρίνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες, η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση έξω από τον χώρο των δικαστηρίων στις 9:00 το πρωί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 26/3, στο χρονικό διάστημα 8:00πμ έως 12:00μμ.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Χανίων

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 26/3 9:00πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η στρατηγική του εκφοβισμού και των απειλών του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, καθώς και οι απανωτές προσφυγές σε δικαστήρια ώστε να κρίνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες, ακόμη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, κάθε άλλο παρά πυγμή επιδεικνύουν. Αντίθετα είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές ως συνήθως, διαδικασίες. Το Υπουργείο προσπαθεί μέσα από χρηματικά πρόστιμα και απειλές να κάμψει την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Εμείς απαντάμε ότι οι απειλές δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας δυναμώνουν. Πιστεύουμε ότι η ιδιότητα του Εκπαιδευτικού δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα και το λειτούργημα αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε.

Την Παρασκευή 22/3 την ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο των δικαστηρίων, παρότι η ενημέρωση έγινε την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι ο κλάδος έχει να επιδείξει ετοιμότητα.

Την Τρίτη 26/3 που επαναλαμβάνεται η δίκη, περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 9:00πμ.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας μας ως εκπαιδευτικοί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 26/3, στο χρονικό διάστημα 8:00πμ έως 12:00μμ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο  Γ. Γραμματέας           

Χ. Μπέλμπας                                                                                   Μ. Γιακουμάκης                

Αφίσα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με την Απεργία - Αποχή!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 7.00μμ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Πεζόδρομος Κοραή)

 Το Υπουργείο Παιδείας, κατά την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση του αυταρχισμού των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. Η εκδίκαση της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων πήρε αναβολή για την Τρίτη 26/3 στις 10πμ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.  Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το τι πρόκειται να αποφασίσει «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  

 Τονίζουμε για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση ότι:

Ισχύει μέχρι να επιδοθεί η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου επίσημα είτε στην ΕΛΜΕ είτε στην ΟΛΜΕ.

Ισχύουν οι σχετικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ 1, 2 ή 3 ωρών καθώς και οι συμπληρωματικές της ΟΛΜΕ που έχουν αποφασιστεί για όλο τον Μάρτιο. Το Υπουργείο δεν έχει κινηθεί δικαστικά ως προς αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων για να πάρουμε αποφάσεις ενόψει της πανελλαδικής Γ.Σ. των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/3 με θέματα:

1) ΓΣ Προέδρων - Σχέδιο δράσης ΕΛΜΕ Χανίων

2) Επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από ΟΛΜΕ

3) Ψηφίσματα

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Η μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση όλων

είναι η απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργείου!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 7.00μμ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας           

Χ. Μπέλμπας                                                                                             Μ.Γιακουμάκης   

 

 

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Χανίων

Ο κατήφορος του κρατικού αυταρχισμού δεν έχει τέλος… για τον εχθρό λαό!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 22/03 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ  έσυραν στα δικαστήρια την ΕΛΜΕ Χανίων προκειμένου να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που είχε κηρύξει το Σωματείο από τις 15/03. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Τρίτη 26/03/2024, στις 10.00 π.μ.

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ απέναντι στην βούληση του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων-εκπαιδευτικών- μαθητών είναι αξιοσημείωτη! Την ώρα που επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών προκαλούν το κοινό αίσθημα, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση». Την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται, την ίδια ώρα αποδεικνύουν την επιτελική τους ικανότητα στην καταστολή των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών. Αλήθεια γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, ένα θέμα που κινητοποίησε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στα Χανιά το τελευταίο διάστημα; Γιατί δεν έγινε καμία παρέμβαση για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς –και στα Χανιά – που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά;

Η εξέλιξη αυτή δεν μας ξαφνιάζει. Επιβεβαιώνει τη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και προχειρότητες, αλλά συσπείρωση στα Σωματεία μας, μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις των ΓΣ για επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.  Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, γι’ αυτό και απαιτείται ενιαία και οργανωμένη απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καταστείλει με δικαστικές αποφάσεις!

Απαντάμε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης! 

Όλοι και όλες την Τρίτη 26/3 στις 10.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/03, 7.00 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (πεζόδρομος Κοραή) και αποφασίζουμε την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΟΛΜΕ!

Ο αγώνας τώρα είναι στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο