Κοινό αίτημα 4 συλλόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τέσσερις σύλλογοι αναπληρωτών εκπαιδευτικών με σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού λόγω νόσησης από τον κορονοϊό και την εποχική γρίπη Η1Ν1.

Επιπλέον, ζητούν και τη δυνατότητα χορήγησης άδειας με απλή βεβαίωση μέσω gov για τον Covid και με ιατρική βεβαίωση για την εποχική γρίπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τα σχολεία ανοίγουν και επισήμως στις 08.01 με ένα κοκτέιλ ιώσεων, εποχικής γρίπης Η1Ν1 και της Covid-19 να βρίσκεται σε έξαρση!

Κατόπιν και των ειδικών οδηγιών που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μεριμνώντας μόνο για τη μαθητική κοινότητα και παρότι αρκετοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είτε νόσησαν πρόσφατα είτε νοσούν από την εποχική γρίπη Η1Ν1 ή την Covid-19, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους εν λόγω εκπαιδευτικούς, καθώς δεν δύνανται να βρεθούν πίσω στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα τη Δευτέρα 08.01.2024.

Παρακαλούμε, όπως ενεργήσετε για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και την εποχική γρίπη Η1Ν1, καθώς και την επιδότησή τους από τον ασφαλιστικό φορέα.

Ειδικότερα, να υπάρξει η δυνατότητα χορήγησης της άδειας με απλή βεβαίωση μέσω gov για την περίπτωση της COVID-19 και με βεβαίωση του θεράποντος ιατρού για την εποχική γρίπη Η1Ν1.

Οι Σύλλογοι:

• Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας-Π.Ε.Α.Δ.
  • Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων- ΣΑΦ
  • Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής-Σ.Α.Τ.Ε.A. Σ
  • ύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής- Σ.Α.Κ.Ε.Α.

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4