Δημόσια εκπαίδευση
«Να υπογράψουν όλοι τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση»

Ίδια με την περσινή είναι η εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά» και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολική μονάδα «να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση που έχει  κηρυχθεί από το ΔΣ της ΔΟΕ, όσοι και όσες δεν έχουν ακόμα υπογράψει πέρυσι ή φέτος».

«Να υπογραφεί από όλους τους/τις συναδέλφους της σχολικής μονάδας, από όποια θέση κι αν υπηρετούν σε αυτήν,  ανεξάρτητα αν έχουν κληθεί ή πρόκειται να κληθούν για αξιολόγηση σε αυτή τη φάση» υπογραμμίζει

Όπως αναφέρει, «το έγγραφο της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή, αφού υπογραφεί, πρωτοκολλείται και αντίγραφο αποστέλλεται στο Σύλλογο Αθηνά»

Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση στην Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στις 14:00 το μεσημέρι, για την ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία και καλεί του εκπαιδευτικούς σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 2 Νοέμβρη 6.30 μμ στο 3ο και 4ο ΔΣ Γαλατσίου.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»:

ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ !

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ, ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ,

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30μμ, 3ο και 4ο ΔΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Σε κάθε σχολική μονάδα καλούνται ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ατομική αξιολόγηση που έχει  κηρυχθεί από το ΔΣ της ΔΟΕ, όσοι και όσες δεν έχουν ακόμα υπογράψει πέρυσι ή φέτος. Να υπογραφεί από όλους τους/τις συναδέλφους της σχολικής μονάδας, από όποια θέση κι αν υπηρετούν σε αυτήν,  ανεξάρτητα αν έχουν κληθεί ή πρόκειται να κληθούν για αξιολόγηση σε αυτή τη φάση. Η συμμετοχή στην απεργία -αποχή μας καλύπτει  να μην ενεργοποιήσουμε την πλατφόρμα και τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης, να μην πάρουμε μέρος σε κάθε είδους συνάντηση με τον σύμβουλο-αξιολογητή, να μη συνάψουμε "συμβόλαιο" μαζί του για διαδικασία ατομικής αξιολόγησης, να μην υποβάλουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης, να μην προβούμε σε κανένα άλλο εξωδιδακτικό- γραφειοκρατικό έργο για την ατομική μας αξιολόγηση, εντός ή εκτός ωραρίου. Το έγγραφο της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή, αφού υπογραφεί, πρωτοκολλείται και αντίγραφο αποστέλλεται στο Σύλλογο Αθηνά.

Ήδη για όλο το Νοέμβριο, είναι κηρυγμένες από τη ΔΟΕ και το σύλλογο Αθηνά κυλιόμενες μονόωρες, δίωρες τρίωρες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το διδακτικό ωράριο πρωϊνό και απογευματινό, ώστε αν σύμβουλος-αξιολογητής προβεί σε επίσκεψη στην τάξη συναδέλφου/ισσας με σκοπό την αξιολόγηση, ο συνάδελφος δηλώνει στάση εργασίας και δεν προχωρά σε διδασκαλία την ώρα εκείνη. Στις στάσεις εργασίας μπορούν να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι της σχολικής μονάδας που θα επιχειρηθεί αξιολόγηση εκπαιδευτικού, ο σύλλογος Αθηνά και κάθε συνάδελφος συναδέλφισσα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ή μόνη. Θα είμαστε ξανά παρόντες και παρούσες όλοι/ες απέναντι στους αξιολογητές-επιθεωρητές και τον επιθεωρητισμό!

Η συμμετοχή κάθε συναδέλφου στην απεργία-αποχή και τις στάσεις εργασίας, δηλαδή σε νόμιμες μορφές αγώνα, είναι συνδικαλιστικά και νομικά καλυμμένη, δεν έχει διοικητικές συνέπειες, ποινές και κυρώσεις! Η φετινή εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση είναι ίδια με την περσινή και αναπαράγει για άλλη μια φορά τους ανυπόστατους εκφοβισμούς που η μάχη τριών χρόνων του κλάδου με όπλο την απεργία-αποχή έχει καταρρίψει. Ήδη, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, νεοδιόριστοι-αναπληρωτές-μόνιμοι, από όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, ενώ στο τέλος της περσινής χρονιάς το 92 % των νεοδιόριστων συναδέλφων του συλλόγου μας δεν επέτρεψε στους αξιολογητές- επιθεωρητές να τους αξιολογήσουν συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή. Δεν μας φοβίζουν πια! Η μαζικότητα της συμμετοχής και η δυναμική του αγώνα θα κρίνει και πάλι τη νίκη. Ο σύλλογος Αθηνά, αν χρειαστεί και με βάση τις εξελίξεις, θα ενεργοποιήσει αποφάσεις της ΓΣ και του ΔΣ για την αναγκαία συνέχιση του αγώνα.

Ενημερώνουμε αμέσως το σύλλογο Αθηνά για κάθε εξέλιξη που αφορά κλήση σε (κάθε είδους και μορφής) συνάντηση ή διοικητική εντολή για την ατομική αξιολόγηση ή επίσκεψη συμβούλου σε σχολική μονάδα. Η  μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε όταν κληθούμε σε συνάντηση από το σύμβουλο-επιθεωρητή είναι: "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ" και δεν πάμε σε καμιά συνάντηση. Όταν λάβουμε τέτοια  ειδοποίηση ενημερώνουμε αμέσως το Σύλλογο Αθηνά!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλη την καμπάνια ενημέρωσης και αντίστασης στα σχολεία, στους γονείς, την κοινωνία, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Δ/νση και τις κινητοποιήσεις. Να βρεθεί ο κλάδος  σε τροχιά κινητοποιήσεων και απεργιακού αγώνα  ενάντια στον επιθεωρητισμό και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, για αξιοβίωτη ζωή και εργασιακή αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε μαζικά στην  κινητοποίηση στην Α' Διεύθυνση Πέμπτη 26/10, 2μμ, για την ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους  σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 2 Νοέμβρη 6.30 μμ στο 3ο και 4ο ΔΣ Γαλατσίου.

Ο σύλλογος θα συνεχίσει τις ενημερώσεις στις σχολικές μονάδες και θα ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη ενημέρωσης συναδέλφων. Στα πλαίσια αυτά, θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες σε έκδοση ανακοινώσεων και αναλυτικών οδηγιών για την αντίσταση στην ατομική αξιολόγηση, αλλά  και σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για όλους τους συναδέλφους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος  Γιώργος                               Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα