Αξιολόγηση: Καθολική συμμετοχή στα ενιαία κείμενα από τα Δημοτικά του ΣΕΠΕ «Αθηνά»
Σχεδόν καθολική είναι και η συμμετοχή των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου, με ποσοστό 92% να συμμετέχουν.

Καθολική συμμετοχή στην απόφαση αντίστασης στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, πέτυχε ο Σύλλογος Π.Ε Αθηνά, καθώς στο σύνολο των 44 Δημοτικών σχολείων στα οποία δραστηριοποιείται, οι σύλλογοι διδασκόντων αποφάσισαν συμμετοχή στη διαδικασία των ενιαίων κειμένων που προωθεί η ΔΟΕ.

Σχεδόν καθολικη είναι και η συμμετοχή των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου, με ποσοστό 92% να συμμετέχουν.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων απέναντι σε απόπειρες παραχάραξης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων με δόλιους και παράνομους τρόπους οι οποίοι εκπορεύονται από το μηχανισμό του Υπουργείου και ελάχιστα στελέχη στο σύλλογό μας, που έχουν ξανά θορυβηθεί από τη αποφασιστική κι αγέρωχη στάση των εκπαιδευτικών στο σύλλογο Αθηνά και σε όλη τη χώρα», τονίζει ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε«Αθηνά»

Κατά 100% (44 στα 44) τα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Αθηνά και 92% από τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα νηπιαγωγεία αντιστέκονται στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο και τα ενιαία κείμενα, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Αποφάσεις που πάρθηκαν με ομοφωνίες ή και με ακόμα μεγαλύτερες πλειοψηφίες από πέρυσι!

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε όλες τις σχολικές μονάδες για την αγωνιστική και αποφασιστική στάση τους και τη στήριξη της συλλογικής προσπάθειας! Ανάμεσά τους και η συντριπτική πλειοψηφία των Δ/ντων-Δ/ντριων-Προϊσταμένων. Με τη στάση όλων, υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων μας, εμποδίζουμε την κατηγοριοποίησή τους, διαφυλάσσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αγωνιζόμαστε για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια απέναντι στον εφιάλτη της αξιολόγησης.

Εφιστούμε την προσοχή όλων απέναντι σε απόπειρες παραχάραξης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων με δόλιους και παράνομους τρόπους οι οποίοι εκπορεύονται από το μηχανισμό του Υπουργείου και ελάχιστα στελέχη στο σύλλογό μας, που έχουν ξανά θορυβηθεί από τη αποφασιστική κι αγέρωχη στάση των εκπαιδευτικών στο σύλλογο Αθηνά και σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να τις καταγράψουν στα πρακτικά, αξιοποιώντας και το σχέδιο πρακτικού που απεστάλη από το σύλλογο Αθηνά και τη ΔΟΕ και να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, μέχρι 23/10, ό,τι ακριβώς αποφασίστηκε. Με δημοκρατική ευθύνη να ενημερώσουν τους συντονιστές που ορίστηκαν και τους συναδέλφους για τις αναρτήσεις αυτές.

Σημειώνουμε πως ανάρτηση αξόνων αξιολόγησης αντίθετη με την απόφαση και τη βούληση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική.

Η διαφωνία στην απόφαση της πλειοψηφίας ενός συλλόγου διδασκόντων για τα ενιαία κείμενα είναι σεβαστή, μπορεί να καταγραφεί στο πρακτικό, εάν έτσι επιθυμεί ο μειοψηφών ή μειοψηφούντες συνάδελφοι, αλλά η σχολική μονάδα αναρτά μόνο τα κείμενα που αποφασίστηκαν σε όλους τους άξονες. Οι μειοψηφούντες δε συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, γιατί αυτός είναι ένας δόλιος και παράνομος τρόπος παραχάραξης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και διευκολύνει το Υπουργείο να καταγράψει τελικά τη σχολική μονάδα στην πλευρά της αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ενότητα στους συλλόγους διδασκόντων και συσπείρωση στο σύλλογο Αθηνά. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Μαζικά, δυναμικά, αποφασιστικά! Θα νικήσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας